Skok na pierwsze miejsce to szansa na życie maluchów!

15.04.2013, 11:15aktualizacja: 15.04.2013, 11:15

"Na naszym portalu pojawia się coraz więcej kilkumiesięcznych maluchów z wrodzonymi wadami serca - mówi Monika z portalu Siepomaga.pl. - Rodzice o sytuacji, jaka ich zastanie, dowiadują się zaraz przed lub tuż po narodzinach maleństwa. Michał spadł nam z nieba. Dzięki niemu jesteśmy w stanie pomóc kolejnym dzieciom".

Michał napisał piosenkę "Life is here", która bierze udział w konkursie amerykańskiego portalu muzycznego veewall.com. Nagrodą główną jest 100 000 dolarów. Kwota niemała, dla niektórych równoznaczna z szansą na życie. Michał postanowił, że jeśli wygra, przeznaczy całość nagrody na najmłodszych potrzebujących z Siepomaga.pl.

"Ja jestem szczęśliwy. Mam fajne życie, ale wiem, że innym bywa ciężko. Szczególnie podziwiam rodziców chorych dzieci, którzy zamiast po prostu cieszyć się z narodzin dziecka, od początku muszą walczyć o jego życie - mówi Michał. - Nie podoba mi się to, że światem aż tak mocno rządzi pieniądz i pozwalamy mu decydować, czy ktoś przeżyje".

Polscy internauci nie zawodzą. Po kilku tygodniach walki piosenka Michała jest na drugim miejscu. Do końca konkursu pozostało raptem parę dni. Walka jest zawzięta - o wszystko albo nic. Michałowi przydałoby się wsparcie, aby wskoczyć na pierwsze miejsce i utrzymać je do końca trwania konkursu. By mu pomóc, należy głosować codziennie. My trzymamy kciuki i życzymy powodzenia!

Szczegóły akcji dostępne są na stronie: http://www.GlosujNaMichala.pl

Poznaj Michała: http://www.facebook.com/GlosujNaMichala

Zdjęcie dostępne pod adresem: http://zlecone.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_siz.pap.pl&_PageID=4&_hrefZdj=20130415_9768605_Michal_Siepomaga.jpg&_CheckSum=956040437

KONTAKT:

Monika Urban