XIII Międzynarodowe Forum Gospodarcze w Gdyni

08.07.2013, 17:00aktualizacja: 08.07.2013, 17:00

Trzynasta edycja tej jednej z największych imprez biznesowych Polski Północnej odbędzie się 11 października br. w Gdyni. Międzynarodowe Forum Gospodarcze 2013 silnie nawiąże do swoich korzeni, wywodzących się z inwestycji i gospodarki morskiej. Okazję do rozmów dostarczą eksperci z całego świata. Dyskusje panelowe tegorocznego Forum odbędą się w ramach trzech konferencji: Gospodarka Morska, Lotniska Regionalne oraz Restrukturyzacja Terenów Poprzemysłowych. Wśród tematów przewodnich wydarzenia w tym roku znalazły się: "Wybrane czynniki zewnętrzne rozwoju polskiej gospodarki morskiej", "Model nowoczesnego lotniska GA+B. Rozwój biznesu okołolotniskowego, jako szansa na rozwój portu lotniczego" oraz "Współczesne tereny poprzemysłowe w miastach i ich przekształcenia".

Tematyka Panelu Gospodarka Morska jest próbą pokazania wybranych czynników i oddziaływań zewnętrznych, mających istotny wpływ na rozwój gospodarki morskiej w Polsce, ze wskazaniem na działania legislacyjne kreowane na poziomie Unii Europejskiej, ale także działania lokalne, związane z dostępnością wykwalifikowanych kadr.

Panel Lotniska Regionalne stanowić będzie sumę doświadczeń portów zagranicznych, dotyczących sposobu organizacji lotniska "Business & General Aviation" w wielu jego aspektach, a także procesu funkcjonalnej i przestrzennej ewolucji terminalu pasażerskiego lotniska wraz z zespołem przylegających funkcji okołolotniskowych.

Zagospodarowanie terenów poprzemysłowych to wyzwanie, przed jakim stoi dziś wiele gmin. Zaproszeni goście, eksperci Panelu Restrukturyzacja Terenów Poprzemysłowych postarają się znaleźć odpowiedź, jak temu złożonemu i niełatwemu zadaniu podołać.

Tegoroczne gdyńskie Forum Gospodarcze będzie z pewnością doskonałą okazją do konfrontacji teorii z praktyką, otwartej wymiany opinii i doświadczeń w gronie ekspertów i autorytetów środowiska biznesu i nauki.

KONTAKT:

Dominika Zabrocka