Jedno z najważniejszych wydarzeń gospodarczych Polski Północnej już 11 października!

30.08.2013, 16:00aktualizacja: 30.08.2013, 16:00

Trzynasta już edycja Międzynarodowego Forum Gospodarczego odbędzie się 11 października w Gdyni. Tegoroczne wydarzenie silnie nawiąże do swoich korzeni, wywodzących się z inwestycji oraz gospodarki morskiej i będzie z pewnością doskonałą okazją do swobodniej wymiany doświadczeń i opinii pomiędzy najaktywniejszymi przedstawicielami środowiska biznesu i nauki.

Wśród tematów przewodnich tegorocznego Forum znalazły się: "Model nowoczesnego lotniska GA+B. Rozwój biznesu okołolotniskowego, jako szansa na rozwój portu lotniczego", "Gospodarka morska regionu w świetle nadchodzących zmian otoczenia prawno-biznesowego” oraz „Nowe funkcje miejskie poprzemysłowych terenów nadmorskich".

General Aviation jako niezwykle dynamicznie rozwijający się segment rynku lotniczego zdominuje pierwszą część panelu Lotniska Regionalne, naznaczoną doświadczeniami portów w zakresie sposobu organizacji lotniska "Business & General Aviation" w wielu jego aspektach. Druga część konferencji poświęcona zostanie zagadnieniom związanym z biznesem okołolotniskowym, jako kołem zamachowym rozwoju regionalnych portów lotniczych.

Tematyka konferencji Gospodarka Morska skupiona będzie wokół wybranych oddziaływań zewnętrznych, mających istotny wpływ na rozwój gospodarki morskiej w Polsce. Wśród tych czynników wymienić należy chociażby działania legislacyjne kreowane na poziomie Unii Europejskiej, ale także te lokalne, związane z dostępnością wykwalifikowanych kadr.

W ramach prowadzonych dyskusji nie zabraknie również odniesienia do globalnej sytuacji gospodarczej Europy i świata w kontekście jej wpływu na sytuację krajowych firm sektora morskiego.

Zagospodarowanie terenów poprzemysłowych to wyzwanie, przed jakim stoi dziś wiele gmin i inwestorów. Zaproszeni goście, eksperci Panelu Przekształcenia Terenów Poportowych i Postoczniowych postarają się znaleźć odpowiedź, jak temu złożonemu i niełatwemu zadaniu sprostać.

Udział w Międzynarodowym Forum Gospodarczym jest bezpłatny. W celu rejestracji należy wypełnić formularz zgłoszeniowy, znajdujący się na stronie wydarzenia: http://www.forum.gdynia.pl.

Kontakt:

Dominika Zabrocka