Polityka i społeczeństwo

EDU TRENDY 2013 - Wyznaczamy trendy nowoczesnej edukacji 26 - 27 września, Stadion Narodowy W Warszawie

09.09.2013, 11:00aktualizacja: 09.09.2013, 11:00

EDU TRENDY 2013 konferencje, warsztaty, targi to kolejna edycja wyjątkowego spotkania profesjonalistów edukacyjnych, organizatorem którego jest Wolters Kluwer Polska.

EDU TRENDY organizowane są przez Wolters Kluwer Polska wydawcę miesięcznika "Dyrektor Szkoły", "Przed Szkołą", "Personel Plus". Nawiązując do wielkich europejskich wydarzeń edukacyjnych, są skierowane do wszystkich zainteresowanych rozwojem edukacji i poprawą jakości nauczania.

Wymagania dzisiejszego świata i jego rynku pracy wymuszają nowe podejście do systemu edukacji i dostosowania formalnych systemów nauczania do dzisiejszych realiów. Trend uczenia się przez całe życie jest coraz ważniejszym czynnikiem decydującym o prawidłowym ukierunkowaniu ścieżek rozwoju kariery zawodowej. Wiedza zdobyta przez statystycznego studenta dezaktualizuje się jeszcze zanim ukończy studia, zauważa wybitny gość EDU TRENDÓW Colin Rose, światowej sławy ekspert w dziedzinie przyspieszonego uczenia się. Umiejętności zdobyte przez pracownika dziś niekoniecznie będą mu przydatne jutro. Zmiany idące w kierunku unowocześniania edukacji wprowadzone są również w kolejnych etapach reformy systemu oświaty poprzez Krajowe Ramy Kwalifikacji, ITC w szkole i na wyższych uczelniach czy cyfryzację zasobów wiedzy.

Wydarzenia takie jak EDU TRENDY pozwalają spotkać się kadrze kierowniczej oświaty, przedstawicielom uczelni wyższych, nauczycielom, reprezentantom samorządu terytorialnego, osobom z branży IT i szeroko rozumianego biznesu szkoleniowego, aby wspólnie omawiać kierunki rozwoju edukacji. EDU TRENDY tworzą przyjazną przestrzeń do dyskusji i skonfrontowania poglądów.

Gościem specjalnym EDU TRENDÓW będzie Philip Zimbardo znany na całym świecie wykładowca, badacz, osobowość medialna, profesor Uniwersytetu w Stanford. Wielokrotnie nagradzany za swoje badania naukowe i zaangażowanie dydaktyczne. Interesuje się psychologią społeczną w tym problematyką agresji, afiliacji, teorią dysonansu oraz poznawczą kontrolą motywacji. Philip Zimbardo wygłosi wykład na temat: "MY JOURNEY FROM EVIL TO INSPIRING HEROISM: CREATING A NEW GENERATION OF POLISH HEROES" ("Moja podróż od zła do inspirowania bohaterstwa: tworzenie nowej generacji polskich bohaterów”).

EDU TRENDY 2013 to spotkanie zapewniające NIEODPŁATNY dostęp, dla wszystkich zainteresowanych najnowszymi zmianami i kierunkami rozwoju edukacji, do:

- Wiedzy poprzez bogaty program merytoryczny w formie wykładów, prezentacji z udziałem znakomitych osobistości, wykładowców i ekspertów;

- Integracji wyzwań edukacyjnych dla oświaty, szkolnictwa wyższego, samorządów i pracodawców oraz instytucji publicznych, organizacji pozarządowych, firm w realizacji projektów edukacyjnych;

- Praktyki dzięki licznym warsztatom oraz możliwości przećwiczenia i przetestowania nowych metod i rozwiązań edukacyjnych.

EDU Trendom towarzyszy XV Krajowa Konferencja Dyrektorów Szkół. Bezpłatna rejestracja, szczegółowy program oraz dodatkowe informacje: http://www.edu-trendy.pl.

Wolters Kluwer Polska

Wolters Kluwer Polska jest największym wydawcą publikacji prawniczych i biznesowych na rynku polskim. Od lat dostarcza najwyższej klasy wiedzę, nowoczesne rozwiązania, narzędzia i usługi dla profesjonalistów z branży prawniczej, podatkowej, biznesu, ochrony zdrowia, edukacji, administracji państwowej i samorządowej. Wspiera ich w podejmowaniu kluczowych decyzji tak by mogli działać pewnie i bez obaw. W ofercie wydawnictwa znajdują się produkty elektroniczne, książki i czasopisma jak również szkolenia i  konferencje: http://www.wolterskluwer.pl.

Wolters Kluwer Polska jest częścią międzynarodowego koncernu Wolters Kluwer - globalnej i wiodącej firmy wydawniczej i dostawcy usług informacyjnych. Wolters Kluwer osiąga roczne przychody (2012r.) w wysokości 3,6 miliarda EUR, prowadzi działalność na całym świecie. Więcej informacji o naszej pozycji rynkowej, klientach, markach  i organizacji na stronie: http://www.wolterskluwer.com.

KONTAKT:

Maria Gabriela Jasińska

PR and Communication Manager

Wolters Kluwer Polska

tel. kom. + 48 604 290 769

e-mail: mjasinska@wolterskluwer.pl

Źródło informacji: Wolters Kluwer Polska S.A.

Data publikacji 09.09.2013, 11:00
Źródło informacji PAP