Polityka i społeczeństwo

Otwarcie Strefy Kodowania

30.04.2014, 13:13aktualizacja: 30.04.2014, 13:13

6 maja w Centrum Nauki Kopernik zostanie zainaugurowana Strefa Kodowania - przestrzeń, w której każdy odwiedzający będzie mógł poznać podstawy programowania.

We wtorek 6 maja o godz. 10:30 w Centrum Nauki Kopernik odbędzie się uroczysta inauguracja z udziałem gości honorowych: Michała Boniego Ministra Administracji i Cyfryzacji w latach 2011 - 2013 oraz Prezesa Samsung Electronics Polska - Hadriana Baumanna. Obaj wezmą udział w lekcji pokazowej programowania w towarzystwie uczniów z warszawskich szkół.

Warsztaty wpisują się w koncepcję upowszechniania przez Samsung nauki programowania w Polsce. Na co dzień partner strategiczny Centrum Nauki Kopernik odpowiada za realizację programu edukacyjnego 'Mistrzowie Kodowania' - inicjatywy, która zebrała pozytywne recenzje zarówno środowisk nauczycielskich, jak przedstawicieli władz lokalnych i państwowych.

Więcej informacji na stronie http://www.mistrzowiekodowania.pl.

KONTAKT:

Anna Karczewska