ORBIS SA powołanie prezesa zarządu

27.06.2014, 18:19aktualizacja: 27.06.2014, 18:19

Raport bieżący 26/2014

"Orbis" S.A. informuje, że w dniu 27.06.2014 r. Rada Nadzorcza "Orbis" S.A. powołała w skład Zarządu "Orbis" S.A. IX kadencji Pana Gilles Stephane Clavie na Prezesa Zarządu.

Poniżej przedstawiamy informacje o powołanej osobie określone w § 28 rozporządzenia ministra finansów z 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim:

1) data powołania osoby zarządzającej:

27 czerwca 2014 r.

2) imię i nazwisko powołanej osoby zarządzającej:

Gilles Stephane CLAVIE

3) wskazanie funkcji powierzonej w przedsiębiorstwie emitenta:

Prezes Zarządu "Orbis" S.A.

4) posiadane wykształcenie, kwalifikacje i zajmowane wcześniej stanowiska wraz z opisem przebiegu pracy zawodowej:

Wykształcenie:

1992 Notre Dame de GrandChamp oraz ukończone kursy z zakresu zarządzania i finansów w ESSEC i INSEAD

Znajomość języków obcych:

francuski: język ojczysty

angielski: biegły

Zajmowane stanowiska:

Od 27 czerwca 2014 r. Prezes Zarządu "Orbis" S.A.

2011 r. - 27 czerwca 2014 r. "Orbis" S.A. - Kontroler Generalny, następnie Dyrektor ds. Strategii, Kontroli Zarządczej i Zarządzania Nieruchomościami odpowiedzialny za strategię, rozwój, zarządzanie aktywami, zamówienia i zakupy, informatykę, zarządzanie ryzykiem i wsparcie operacyjne

2004 - 2011 Accor, Francja - Kontroler Finansowy odpowiedzialny za działy rachunkowości, skarbu i finansowych systemów informatycznych

2001 - 2004 Accor, region Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki, Segment Biznesu i Turystyki - Dyrektor ds. Sprawozdawczości i Konsolidacji

1993 - 2001 Eridania Beghin-Say (branża rolnicza) - Dyrektor ds. Konsolidacji i Sprawozdawczości Finansowej Grupy

5) wskazanie innej działalności wykonywanej poza przedsiębiorstwem emitenta, z oceną, czy jest w stosunku do niej konkurencyjna, oraz wskazaniem, czy osoba ta uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej bądź uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu:

Aktualnie Pan Gilles Clavie jest Prezesem Zarządu Orbis Kontrakty sp. z o.o. i Członkiem Rady Nadzorczej HEKON - Hotele Ekonomiczne S.A. Nie jest to działalność konkurencyjna.

Pan Gilles Clavie nie wykonuje innej działalności poza przedsiębiorstwem emitenta, która mogłaby być konkurencyjna w stosunku do działalności emitenta, nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej ani nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu.

6) informacje o wpisie powołanej osoby nadzorującej, zamieszczonym w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o KRS:

nie dotyczy

________________________________________________________________________________________

"Orbis" S.A. ul. Bracka 16, 00-028 Warszawa, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy XII Wydział Gospodarczy, KRS Rejestr Przedsiębiorców 0000022622, wysokość kapitału zakładowego: 92.154.016 zł (wpłacony w całości), NIP 526-025-04-69

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra