Warsaw Build - design, architektura, budownictwo

08.09.2014, 13:44aktualizacja: 08.09.2014, 13:44

Zaproszenie
W dniach 18 - 20 września w Warszawskim Centrum EXPO XXI odbędzie się druga edycja Międzynarodowych Targów Budowlanych i Wnętrzarskich Warsaw Build 2014. Targi będą nie tylko platformą spotkań biznesowych, lecz także centrum wymiany idei i porad. Organizatorzy przygotowali bogaty program merytoryczny.

W tegorocznej edycji swój udział zapowiedziało już 71 wystawców z 13 krajów, m.in. Polski, Ukrainy, Niemiec, Egiptu, Zjednoczonych Emiratów Arabskich czy Chin. Już teraz wiadomo, że w roli odwiedzających pojawią się zagraniczne misje gospodarcze oraz przedsiębiorcy i dziennikarze z takich państw, jak: Zjednoczone Emiraty Arabskie (konkretnie z Dubaju), Algieria, Meksyk, Ukraina, Litwa i Białoruś.

Organizatorzy targów za główny cel postawili sobie nie tylko stworzenie platformy biznesowych spotkań, lecz także zapewnienie bogatego programu, dostarczającego wysokiej jakości wiedzy merytorycznej.

Polskie budownictwo na Wschodzie

Ostatnie wydarzenia gospodarcze i polityczne na Wschodzie sprawiły, że prowadzenie biznesu na tamtejszych rynkach nie należy do zadań łatwych.

Moderatorzy konferencji, poświęconej tej tematyce, przybliżą specyfikę takich rynków, jak: Białoruś, Ukraina, Rosja, Mołdawia czy Kazachstan i Uzbekistan. Program wzbogacą case studies prezentujące działania polskich firm budowlanych na rynkach wschodnich.

Budownictwo energooszczędne w Polsce

Z uwagi na to, że rozwiązania przyjazne środowisku zaczynają być coraz bardziej obecne w naszym otoczeniu, podczas targów odbędzie się konferencja dotykająca kwestii budownictwa energooszczędnego.

W roli prelegentów wystąpią m.in. Waldemar Pawlak, Piotr Zgorzelski – poseł i przewodniczący Komisji Samorządu Terytorialnego i Rozwoju Regionalnego, Andrzej Malinowski – prezydent Pracodawców RP oraz Małgorzata Kijowska – z-ca dyrektora Departamentu Ochrony Klimatu i przedstawiciel Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.

Konferencję zakończy debata z uczestnictwem przedstawicieli Parlamentu RP, administracji publicznej, organizacji branżowych, przedsiębiorców i ekspertów.

Będzie się działo!

Program przewiduje również liczne wykłady, warsztaty, dyskusje, pokazy na żywo, a także przyznanie nagród – Złotych Medali Warsaw Build, Diamentów Stolarki oraz wyróżnień Gali Liderów Rynku Stolarki.

Na targi obowiązuje wstęp wolny po uprzedniej rejestracji!

Więcej: http://warsawbuild.pl/

KONTAKT:

Anna Bobrownicka

tel. kom. + 48 666 608 416

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 08.09.2014, 13:44
Źródło informacji Lentewenc Sp. z o.o.