American Express Meetings & Events nawiązuje współpracę z DoubleDutch, by zapewnić klientom większą kontrolę nad zwrotem z inwestycji w organizację wydarzeń

15.10.2014, 11:47aktualizacja: 15.10.2014, 11:47

- Nowy panel nawigacyjny zapewnia kompleksowy wgląd w skalę powodzenia wydarzenia, łącząc funkcję analizy danych od American Express Meetings & Events z opracowanymi przez DoubleDutch metodami pomiaru doświadczeń uczestników.
<p>
<p>- Obie spółki zawierają także umowę dotyczącą bezkonkurencyjnej aplikacji DoubleDutch do obsługi wydarzeń, która, po odpowiednim dostosowaniu, będzie oferowana bezpośrednio klientom American Express Meetings & Events.

LAS VEGAS - (BUSINESS WIRE) - Spółka American Express Meetings & Events ogłosiła dziś nawiązanie współpracy z DoubleDutch, globalnym dostawcą mobilnych technologii do obsługi wydarzeń, w celu uruchomienia ekskluzywnego, opartego na danych panelu nawigacyjnego dla specjalistów z branży spotkań. Panel ten ma łączyć w sobie funkcję pomiarów ilościowych udostępnioną przez American Express Meetings & Events z opracowanymi przez DoubleDutch metodami zbierania opinii od uczestników różnego rodzaju wydarzeń. Dysponując obrazem tych kluczowych danych analitycznych - dostępnych dla pojedynczego wydarzenia lub całej ich serii - będzie można dokładniej oszacować całkowitą stopę zwrotu z inwestycji w organizację wydarzenia i ustalić, które jej aspekty należy skorygować z korzyścią dla rozwoju swojej strategii organizacyjnej.

Zgodnie z umową klienci American Express Meetings & Events uzyskają bezpośredni dostęp do aplikacji DoubleDutch. Aplikacja ta cieszy się już szerokim uznaniem w branży z uwagi na atrakcyjny sposób promowania społecznej interakcji między samymi uczestnikami, a także między uczestnikami a treściami dotyczącymi danego wydarzenia. Spostrzeżenia uczestników wydarzeń gromadzone przez aplikację na podstawie nawiązywanych przez nich kontaktów przesyłane będą do panelu nawigacyjnego, pomagając tym samym organizatorom w optymalizowaniu doświadczeń związanych z uczestnictwem w danym wydarzeniu.

"Pragniemy kreować trendy w zakresie technologicznych innowacji - m.in. poprzez szerszą integrację z liderami naszej branży - a tym samym zrewolucjonizować doświadczenia płynące z uczestnictwa w wydarzeniach, zarówno dla ich organizatorów, jak i uczestników - powiedział Issa Jouaneh, wiceprezes i dyrektor naczelny American Express Meetings & Events. - Szczególny nacisk kładziemy na dostarczanie danych, które można wykorzystać w działaniu, ale też spostrzeżeń przydatnych w programach naszych klientów, a łącząc dogłębną wiedzę o projektowaniu marketingu doświadczeń i kontroli kosztów z opracowanymi przez DoubleDutch metodami sprawozdawczości w zakresie zaangażowania uczestników, możemy dostarczyć klientom jeszcze dokładniejsze i skuteczniejsze metody pomiaru i wzbogacania doświadczeń uczestników wydarzeń".

Jak dodał p. Jouaneh: "Ponadto, uzupełniając nasze portfolio rozwiązań o aplikację DoubleDutch, udostępniamy kompletny zestaw narzędzi potrzebnych do zintegrowanej, kompleksowej obsługi doświadczeń związanych z wydarzeniami. Oprócz szeroko rozumianych działań związanych z planowaniem i realizacją wydarzeń, pomagamy też naszym klientom osiągać cele, które sobie wyznaczyli, zapewniając im możliwość bezpośredniego opracowywania mobilnych rozwiązań na potrzeby ich programów".

"Z przyjemnością podejmujemy współpracę z American Express Meetings & Events, jedną z najlepszych na świecie firm w tej branży. Aplikacja DoubleDutch zachęca do prowadzenia rozmów i sprzyja zaangażowaniu uczestników w bardzo przekonujący sposób, a teraz wszystkie te możliwości dostępne będą ‘z pierwszej ręki’ dla klientów American Express Meetings & Events - powiedział Lawrence Coburn, założyciel i prezes zarządu DoubleDutch. - Dzięki aplikacji DoubleDutch organizatorzy wydarzeń mogą podejmować bardziej świadome decyzje w oparciu o informacje zwrotne przekazywane na bieżąco, co stanowi obecnie zasadniczy czynnik wyróżniający ją na rynku. Rzetelność naszych danych wsparta zaawansowanymi pomiarami American Express Meetings & Events zapewni klientom obu naszych firm jeszcze szerszy wgląd w doświadczenia związane z uczestnictwem w wydarzeniach".

Markowy panel nawigacyjny to intuicyjne narzędzie wyświetlające w przejrzysty sposób dane, tak aby można było zestawiać cele, które się założyło z celami, które udało się zrealizować. Wśród danych pomiarowych znaleźć można w szczególności informacje o kosztach, oszczędnościach i długości wydarzenia, uczestnikach, ich zainteresowaniach i opiniach, dane dotyczące interakcji i wiele innych informacji.

Aplikacja DoubleDutch, która działać będzie na każdym smartphonie, sprzyja głębszemu zaangażowaniu uczestników w oparciu o szereg elementów. Uczestnicy mogą komunikować się ze sobą na miejscu wydarzenia, sporządzać własne harmonogramy na podstawie głównego programu, a także odbierać interesujące ich powiadomienia przed wydarzeniem, w jego trakcie i po jego zakończeniu. Aplikacja ponadto oferuje elementy tzw. „gamifikacji”: punkty, odznaki i tablice wyników, ankiety i możliwość głosowania na żywo, a także pozwala użytkownikowi połączyć z aplikacją swoje konta w mediach społecznościowych, a następnie publikować aktualizacje statusu widoczne dla wszystkich znajomych. Obsługa aplikacji jest bardzo prosta również dla organizatorów i moderatorów wydarzeń, pozwalając im zarówno ustawiać komunikaty przeznaczone do wyświetlenia później, jak i na szybko publikować aktualizacje "z ostatniej chwili".

Rozwiązania te są obecnie dostępne wyłącznie dla klientów American Express Meetings & Events. W celu uzyskania dodatkowych informacji należy odwiedzić stronę: MeetingsEvents.Solutions@aexp.com.

American Express Meetings & Events zachęca uczestników targów IMEX America do odwiedzenia stoiska nr 529 w dniach 14-16 października 2014, aby mogli oni uzyskać dodatkowe informacje o aplikacji i dostosowanym do potrzeb klienta panelu. Oprócz tego we wtorek 14 października od 13 do 13:30 i w środę 15 października od 10:30 do 11:00 na stoisku 529 będzie można spotkać się z kierownictwem firm American Express Meetings & Events i DoubleDutch oraz wziąć udział w dyskusji "Aplikacje do obsługi wydarzeń i pomiar efektywności spotkań".

American Express Meetings and Events

American Express Meetings & Events, oddział American Express Global Business Travel, cechuje wieloletnie doświadczenie, wiedza praktyczna i niezrównane możliwości, w zakresie których mieści się zarówno wdrażanie programów, jak i optymalizacja budżetu - wszystko to, aby zapewnić klientom niezawodną obsługę spotkań i wydarzeń. Globalny zespół zajmuje się aranżowaniem i planowaniem spotkań i wydarzeń, negocjowaniem kontraktów, planowaniem budżetu, zarządzeniem wydatkami, raportowaniem i wykonywaniem analiz porównawczych, a także doradztwem strategicznym i wprowadzaniem wiodących technologii. To kompleksowe podejście koncentruje się na tworzeniu obecności na rynku, generowaniu oszczędności i organizowaniu spotkań, które przynoszą oczekiwane rezultaty.

Oddział American Express Meetings & Events, obecny w branży od ponad 40 lat i posiadający siedziby w przeszło 50 krajach, posiada niezrównane możliwości w zakresie zarządzania spotkaniami i wydarzeniami na skalę lokalną, regionalną, międzynarodową i globalną. Aby uatrakcyjnić swoją ofertę, American Express Meetings & Events współpracuje z lokalnymi liderami. Więcej na temat usług oferowanych przez American Express Meetings & Events na stronie: https://www.amexglobalbusinesstravel.com/meetings-and-events/

"American Express Meetings & Events" to oddział American Express Global Business Travel ("GBT"). GBT jest spółką typu joint venture, która nie należy w 100% do spółki American Express Company ani żadnego z jej podmiotów zależnych ("American Express"). "American Express Global Business Travel", "American Express" i logo American Express są znakami handlowymi American Express, który wykorzystanie podlega ograniczonej licencji.

DoubleDutch

DoubleDutch to wielokrotnie nagradzany dostawca aplikacji mobilnych do obsługi wydarzeń, które jako jedyne umożliwiają pozyskiwanie i odnajdowanie danych z wydarzeń na żywo. Firma DoubleDutch, która jak pierwsza wprowadziła technologię bazującą na danych do branży wydarzeń, zajmuje się przygotowaniem wydarzeń dla korporacji, stowarzyszeń i targów handlowych, a także spotkań w różnych miejscach na świecie. Zachwyć uczestników swojego wydarzenia i zyskaj na jego organizacji dzięki aplikacji firmowanej przez DoubleDutch. http://doubledutch.me

Źródło: American Express Meetings & Events

KONTAKT: