GRUPA DUON SA informacje o transakcjach objęcia akcji zawartych przez osoby zarządzające

27.10.2014, 17:31aktualizacja: 27.10.2014, 17:31

Raport bieżący 16/2014

Zarząd spółki Grupa DUON S.A. (dalej "Spółka") informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał od osób zarządzających następujące informacje o objęciu przez te osoby akcji serii L, emitowanych w ramach programu motywacyjnego skierowanego do wybranych pracowników i członków zarządów Grupy Kapitałowej DUON:

• Od członka Zarządu Spółki o objęciu 150 000 akcji,

• Od prokurenta Spółki o objęciu 185 625 akcji,

• Od prokurenta Spółki o objęciu 29 700 akcji.

Akcje te zostały objęte w dniu 23.10.2014 r. w Wysogotowie po cenie emisyjnej równej 1 zł, poprzez złożenie oświadczenia o objęciu akcji na formularzu przygotowanym przez Spółkę.

Akcje serii L na dzień sporządzenia niniejszego raportu nie zostały przez Spółkę wydane i nie są przedmiotem obrotu na rynku regulowanym. Zarząd Spółki zamierza wprowadzić te akcje do obrotu na rynku podstawowym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie w okresie 4-6 tygodni od dnia publikacji niniejszego raportu.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/