MIRACULUM SA zmiana uchwały o emisji obligacji serii AAA

05.12.2014, 10:20aktualizacja: 05.12.2014, 10:20

Raport bieżący 90/2014

Zarząd Miraculum S.A. ("Spółka", "Emitent"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 105/2013 z dnia 30 grudnia 2013 roku podaje do publicznej wiadomości, że działając na podstawie upoważnienia zawartego w uchwale nr 4 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 21 listopada 2013 roku oraz uzupełnionego w uchwale nr 18 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 25 czerwca 2014 roku, w dniu wczorajszym podjął uchwałę o zmianie w treści uchwały Zarządu Spółki nr 22/2013 z dnia 30 grudnia 2013 roku w sprawie emisji obligacji na okaziciela serii AAA zamiennych na akcje zwykłe Spółki na okaziciela serii O ("Uchwała") oraz w Warunkach Emisji Obligacji. Zmiana dotyczy wszystkich wyemitowanych Obligacji, tj. 4.000 (czterech tysięcy).

Zmiany dotyczą:

1) wysokości oprocentowania Obligacji

Dotychczas oprocentowanie to wynosiło 15 % w skali roku. Po zmianie Uchwały i Warunków Emisji Obligacji oprocentowanie wynosi 10 % w skali roku.

2) wysokości dodatkowego świadczenia pieniężnego, przysługującego obligatariuszom w przypadku przedterminowego wykupu Obligacji przez Emitenta.

Było:

"Spółka będzie uprawniona do wcześniejszego wykupu obligacji przy łącznym spełnieniu następujących warunków:

(...)

4) wykup Obligacji nastąpi poprzez zapłatę przez Emitenta na rzecz Obligatariusza należności głównej za każdą Obligację wraz z należnymi, a nie zapłaconymi odsetkami powiększonej o dodatkowe świadczenie pieniężne w wysokości:

a) w przypadku wykupu na koniec pierwszego okresu odsetkowego -1% należności głównej,

b) w przypadku wykupu na koniec drugiego okresu odsetkowego - 2% należności głównej,

c) w przypadku wykupu na koniec trzeciego okresu odsetkowego - 3% należności głównej,

d) w przypadku wykupu na koniec czwartego okresu odsetkowego - 4% należności głównej,

e) w przypadku wykupu na koniec piątego okresu odsetkowego - 5% należności głównej,

f) w przypadku wykupu na koniec szóstego okresu odsetkowego - 6% należności głównej,

g) w przypadku wykupu na koniec siódmego okresu odsetkowego - 7% należności głównej."

Jest:

(...)

4) wykup Obligacji nastąpi poprzez zapłatę przez Emitenta na rzecz Obligatariusza Należności Głównej za każdą Obligację wraz z należnymi, a nie zapłaconymi odsetkami powiększonej o dodatkowe świadczenie pieniężne w wysokości:

a) w przypadku wykupu na koniec pierwszego Okresu Odsetkowego -1% Należności Głównej,

b) w przypadku wykupu na koniec drugiego Okresu Odsetkowego - 2% Należności Głównej,

c) w przypadku wykupu na koniec trzeciego Okresu Odsetkowego - 3% Należności Głównej,

d) w przypadku wykupu na koniec czwartego Okresu Odsetkowego - 4% Należności Głównej,

e) w przypadku wykupu na koniec piątego Okresu Odsetkowego - 6,5% Należności Głównej,

f) w przypadku wykupu na koniec szóstego Okresu Odsetkowego - 9% Należności Głównej,

g) w przypadku wykupu na koniec siódmego Okresu Odsetkowego - 11,5% Należności Głównej."

3) wysokości dodatkowego świadczenia pieniężnego, o którym mowa w punkcie 10 podpunkcie 3 raportu bieżącego nr 105/2013 z dnia 30 grudnia 2013 roku (zastąpienie w poniższym wzorze wartości "8 %" wartością "14 %".

Było:

P=[8%*(AAA/4000)*(ZZ+4000)*1.000 zł]/AAA,

gdzie:

P - oznacza kwotę dodatkowego świadczenia pieniężnego przypadającą na jedną Obligację;

AAA - oznacza liczbę Obligacji posiadanych zgodnie z danymi zawartymi w Ewidencji przez danego Obligatariusza na Dzień Wykupu;

ZZ - oznacza liczbę obligacji serii ZZ emitowanych przez Emitenta, a będących zgodnie z danymi zawartymi w ewidencji tych obligacji posiadanych przez Obligatariusza na Dzień Wykupu."

Jest:

""W przypadku, gdy w dniu wykupu Obligatariusz posiadać będzie Obligacje (niezamienione na Akcje zgodnie postanowieniami powyższymi), Emitent zobowiązuje się do spełnienia na rzecz tego Obligatariusza dodatkowego świadczenia pieniężnego obliczanego wg poniższego wzoru:

P=[14%*(AAA/4000)*(ZZ+4000)*1.000 zł]/AAA,

gdzie:

Jedyny obligatariusz wyraził zgodę na zmianę Uchwały i Warunków Emisji Obligacji.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra