ORBIS SA zbycie nieruchomości zlokalizowanej przy ul. Jelitkowskiej w Gdańsku

05.12.2014, 18:15aktualizacja: 05.12.2014, 18:15

Raport bieżący 37/2014

Zarząd "Orbis" S.A. informuje, że w dniu 05 grudnia 2014 r. zawarta została umowa sprzedaży na podstawie której "Orbis" S.A. sprzedał na rzecz "NDI" Apartamenty spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Sopocie nieruchomość gruntową o łącznej powierzchni 0,65 ha, położoną w Gdańsku przy ul. Jelitkowskiej (naprzeciwko hotelu Novotel Marina) ("Nieruchomość").

Łączna cena należna "Orbis" S.A. z tytułu zbycia Nieruchomości wyniosła 10 718 989,04 zł (dziesięć milionów siedemset osiemnaście tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt dziewięć złotych cztery grosze) netto i została powiększona o należny podatek od towarów i usług (VAT).

Sprzedaż Nieruchomości jest elementem strategii "Orbis" S.A. zakładającej koncentracje wyłącznie na działalności hotelarskiej, która obejmuje m.in. zbywanie aktywów majątkowych nie mających istotnego znaczenia dla tej działalności.

Podstawa prawna: art. 56 ust. 1 pkt. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (t.j. Dz. U. 2013 poz. 1382).

________________________________________________________________________________________

"Orbis" S.A. ul. Bracka 16, 00-028 Warszawa, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy XII Wydział Gospodarczy, KRS Rejestr Przedsiębiorców 0000022622, wysokość kapitału zakładowego: 92.154.016 zł (wpłacony w całości), NIP 526-025-04-69.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi amp/