Moduły Christie MicroTiles już dostępne z trzyletnią gwarancją

09.02.2015, 15:18aktualizacja: 09.02.2015, 15:18

AMSTERDAM, 10 lutego 2015 r. /PRNewswire/ - ISE - Christie® MicroTiles® wyznacza standardy w dziedzinie technologii prezentacji obrazu, z której korzystają już m.in. Londyńska Giełda Papierów Wartościowych, Uniwersytet StanfordaCleveland Museum of Art (muzeum sztuk pięknych) oraz inne muzea, obiekty sportowe i uczelnie wyższe. Od 1 stycznia 2015 r. Christie® MicroTiles® można nabyć z gwarancją, którą przedłużono z dwóch do trzech lat.

Tym samym Christie daje wyraz zaufania, jakie pokłada w MicroTiles, czyli technologię wyświetlania obrazu, która zapewnia niezapomniane wrażenia z projekcji.

Technologia Christie MicroTiles, która od chwili premiery w listopadzie 2009 r. zdobyła wiele nagród branżowych, jest stale doskonalona:

• Ekrany produkowane są teraz z najnowocześniejszych materiałów dyfuzyjnych, które zapewniają najwyższą jasność obrazu i szerokie kąty widzenia;
  • Przestrzeń między ekranami S310 zmniejszono do zaledwie 0,7 mm, aby moduły jak łączyły się ze sobą tak płynnie, jak to tylko możliwe;
  • Nowe materiały, z których wykonano soczewki, zapewniają niezrównaną niezawodność w każdych warunkach;
  • Cyfrowe urządzenia zbudowane z mikrolusterek (DMD) zostały dodatkowo uszczelnione w celu ochrony przed wilgocią;
  • Dzięki zmodyfikowanym miejscom połączeń moduły dopasowywać można z jeszcze większą dokładnością;
  • Wbudowane oprogramowanie automatycznie wyświetla systemowe powiadomienia i ostrzeżenia.
  • Ulepszona fabryczna kalibracja zapewnia najlepsze z możliwych dopasowanie kolorów między poszczególnymi modułami.

Christie MicroTiles, które do tej pory znalazły zastosowanie w niemal 1 000 instalacjach złożonych z ponad 50 000 modułów, są gwarancją najwyższych standardów w zakresie modułowych wyświetlaczy o wysokiej rozdzielczości, przeznaczonych do bezpośredniego wyświetlania obrazu.

Christie®

Christie Digital Systems USA, Inc. to globalne przedsiębiorstwo z branży technologii wizualnych, będące spółką zależną w pełni należącą do japońskiego Ushio, Inc. (JP:6925). Christie cieszy się renomą jednej z najbardziej innowacyjnych firm z branży technologii wizualnych na świecie. Konsekwentnie wyznacza nowe standardy, będąc liderem we wprowadzaniu na rynek najbardziej nowoczesnych projektorów i kompleksowych systemów wyświetlania obrazu. Wyświetlacze i projektory firmy Christie o szerokim zastosowaniu - od wystaw sklepowych po Hollywood, kluczowe centra dowodzenia, sale szkolne i symulatory szkoleniowe - przykuwają uwagę odbiorców na całym świecie dynamicznymi i zapierającymi dech w piersiach obrazami. Więcej informacji pod adresem: www.christieEMEA.com.

Źródło: Christie

Data publikacji 09.02.2015, 15:18