Aplikacja iME powalczy o rynek wsparcia informatycznego wart 1 mld zł

01.04.2015, 15:46aktualizacja: 01.04.2015, 15:46

iMe logo
Rocznie Polacy wydają prawie 1 mld zł na naprawę komputerów! To efekt rosnącej sprzedaży urządzeń - w tym roku sprzedanych zostanie prawie 1 mln nowych PC-tów - i korzystania z Internetu - 20 milionów Polaków używa już globalnej sieci. Taki potencjał rynku chce wykorzystać producent nowej aplikacji iME, będącej pierwszym na rynkach Europy narzędziem osobistej pomocy i zdalnego dostępu do konsultacji IT. Liczy, że w tym roku zdobędzie co najmniej 200 - 300 tys. użytkowników.

"Według danych GUS już ponad 10 milionów gospodarstw domowych jest wyposażone w komputer. Dodajmy do tego pracowników firm oraz prywatnych przedsiębiorców. Okazuje się, że ich potrzeby pomocy informatycznej w sytuacji kiedy urządzenia odmówią posłuszeństwa są olbrzymie. Szacujemy, że rynek ten może być wart nawet 1 mld zł" - podkreśla Robert Niczewski z działu marketingu iME.

Rozwiązaniem ma być informatyczny doradca iME, który pomoże rozwiązać problem z laptopem czy smartfonem. Usługa pomoże w usuwaniu nagłych awarii niezależnie od miejsca, w którym znajduje się posiadacz komputera. Pozwoli osobom starszych skonfigurować pocztę lub zainstalować drukarkę. Tym młodszym udzieli pomocy w wyborze aplikacji, rozwiążę problem z wirusami. Aplikacja może pomóc też przedsiębiorcom, którzy pilnie muszą zrealizować zlecenie o charakterze technicznym lub związanym z realizacją zamówienia e-commerce lub e-banking.

iME - lider wsparcia IT

Usługę tę można najłatwiej porównać do prywatnego informatyka dostępnego z dowolnego miejsca na świecie, 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu i 365 dni w roku, nawet w święta.

Dzięki zainstalowanemu wcześniej oprogramowaniu informatycy uzyskają dostęp do komputera i samodzielnie pozbędą się wszelkich usterek. Oczywiście będzie możliwe obserwowanie ich pracy i tym samym nauczenie się radzenia sobie w podobnych sytuacjach. Usługa dostępna będzie w 3 pakietach cenowych: kuponowym 19 zł i 35 zł oraz abonamentowym 80 zł.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 01.04.2015, 15:46