W poszukiwaniu najlepszego męskiego stylisty na świecie: American Crew ogłasza nazwiska finalistów jednego z największych na świecie konkursów dla fryzjerów męskich

02.04.2015, 13:55aktualizacja: 02.04.2015, 13:55

SAN DIEGO, 6 kwietnia 2015 r. /PRNewswire/ - American Crew, lider branży fryzjerstwa dla mężczyzn, poszukuje najlepszego na świecie stylisty fryzur. Dzisiaj, spośród tysięcy zgłoszeń, wybrano 15 finalistów ze wszystkich zakątków świata.

Konkurs ma zachęcić stylistów do prezentowania własnych wizji mężczyzny w typie "American Crew", a więc kogoś, kto stanowi uosobienie tej pionierskiej marki, nawiązującej do klasycznych fryzur i stylu mężczyzn z lat 40. i 50. XX wieku.

Po zakończeniu pierwszego etapu konkursu - na szczeblu krajowym - w Rzymie odbędzie się kolejna runda, w której oko w oko zmierzy się 15 finalistów: David Andreas Kyrkiris (Kanada), Kevin Birk (Dania), Guillaume Fort (Francja), Marcel Kuchenbrod (Niemcy), Zsanett Fabian (Węgry), Sergio Criscino (Włochy), Armando Rivas De La Cruz (Meksyk), Inger Lise Moa (Norwegia), Jaime Ruiz Tello (Peru), Krzysztof Chodorski, (Polska), Raul Santana (Hiszpania), Homan Taghizadeh (Szwecja), Leonard Cakolli (Szwajcaria), Siergiej Szapoczka (Ukraina) oraz Alyssa Brasket (USA).

"Już od dwudziestu lat American Crew zapewnia wsparcie stylistom nieustannie na nowo interpretującym, kreującym wizje i urozmaicającym klasyczny styl, z którego zrodziła się nasza marka - powiedział David Raccuglia, założyciel American Crew. - Konkurs All-Star Challenge to idealna platforma do zaprezentowania wyjątkowych talentów tych artystów, jako osób, które sprawiają, że świat tworzenia i pielęgnacji fryzur jest tak ekscytujący".

W środowisku zawodowych stylistów fryzur All-Star Challenge powszechnie uznaje się za jeden z najważniejszych konkursów tej branży. W rundzie finałowej każdy uczestnik konkursu będzie mieć 30 minut na zrobienie i wybranie zdjęcia przedstawiającego ostateczną wersję fryzury, która następnie trafi pod obrady jury.

W skład międzynarodowego jury konkursu wejdą następujące osoby: David Raccuglia, założyciel American Crew; Paul Wilson Raccuglia, dyrektor artystyczny American Crew; Wayne Gross, dyrektor ds. mody, Maxim; Sergi Bancells, dyrektor generalny na obszar USA, Hiszpanii i Ameryki Łacińskiej, magazyn Estetica; oraz Jerome Kantner, mistrz świata All-Star Challenge American Crew z lat 2013-2014.

Zdjęcia i zakulisowe materiały z American Crew All-Star Challenge dostępne są w serwisie Cyfrowego Centrum Głównego konkursu pod adresem: http://www.americancrew.com/allstarchallenge.

American Crew All-Star Challenge

Celem konkursu American Crew All-Star Challenge jest wybranie najlepszego stylisty fryzur męskich na świecie. Sposób strzyżenia. Model. Zdjęcie. Połącz te trzy elementy w całość i przedstaw światu własną interpretację mężczyzny w typie American Crew. Pragniemy wybrać najlepszego stylistę na Ziemi, kogoś z niepowtarzalną, artystyczną wizją. Kogoś, kto wie, czego trzeba, by wykreować prawdziwie męski, nowoczesny styl, a przy tym potrafi swoje dzieło uchwycić w formie artystycznej, poprzez profesjonalną reżyserię i fotografię. Jeśli uważasz, że taką osobą jesteś właśnie ty, zacznij dopracowywać swój styl, bo konkurs American Crew All-Star Challenge z każdą edycją staje się coraz większy i coraz lepszy. Więcej informacji na stronie: http://www.americancrew.com/allstarchallenge. Nasz profil na Twitterze: @AmericanCrew, Facebook: https://www.facebook.com/americancrew; Instagram: @AmericanCrew.

American Crew

American Crew, lider branży fryzjerstwa męskiego, to marka wyznaczająca trendy w męskim stylu, pielęgnacji włosów i fryzurach. Produkty spółki dostępne są w przeszło 30 tys. salonów w 50 krajach. Wśród produktów fryzjerskich American Crew znajdziemy wszystko, czego potrzeba do tworzenia i pielęgnacji męskich fryzur, w tym produkty przeznaczone do włosów i ciała, a także do golenia i kreowania stylu oraz produkty zapachowe. Dostępne są one wyłącznie w salonach stylizacji fryzur, salonach fryzjerskich i u autoryzowanych sprzedawców. American Crew nieustannie kładzie nacisk na doskonalenie męskiego stylu i rozwijanie własnego wizerunku, a także kieruje do stylistów ofertę edukacyjną, marketingową i wizerunkową, pomagając im w promowaniu w branży wizji fryzjerstwa i mody męskiej American Crew, a więc klasycznego stylu, niezawodności i pewności siebie. Więcej informacji na stronie: www.americancrew.com.

Media społecznościowe:

Facebook: Facebook.com/americancrew