Multimedialna ekspozycja McDonald’s ponownie rusza w trasę po Polsce

29.04.2015, 13:51aktualizacja: 29.04.2015, 13:51

QualityRoadshow fot.1
Jak powstają frytki McDonald’s? Czy hamburger to czysta wołowina? Na jakim oleju smaży się nuggetsy? Odpowiedzi na te i inne pytania można znaleźć, odwiedzając multimedialną ekspozycję McDonald’s. W piątek 1 maja startuje kolejna edycja projektu dotyczącego jakości produktów oferowanych w sieci restauracji pod nazwą "Nasze Produkty, Twoje Pytania".

W ramach tego projektu multimedialna ekspozycja McDonald’s odwiedzi aż 34 polskie miasta. Start zaplanowano na 1 maja w Płocku na Nowym Rynku. W ciągu kolejnych miesięcy pokazy odbędą się na terenie całej Polski m.in. w Inowrocławiu, Cieszynie, Zabrzu, Krakowie, Łomży oraz Ostrołęce. Dużą część trasy w miesiącach wakacyjnych będą stanowiły popularne miejscowości nadmorskie oraz mazurskie.

Głównym elementem przedsięwzięcia jest multimedialna ekspozycja dotycząca produktów oferowanych w restauracjach sieci. Wystawa została zainstalowana na mobilnej platformie ciągniętej przez wielką amerykańską ciężarówkę. Pokaz przygotowano z wykorzystaniem nowoczesnych technologii prezentacyjnych, dzięki którym zwiedzający będą mogli wirtualnie „dotknąć” surowców, z których przygotowywane są produkty McDonald’s oraz odbyć wirtualny spacer po kuchni lokalu sieci.

Obok multimedialnej ciężarówki każde miasto odwiedzi także food truck, czyli mobilna restauracja McDonald’s zbudowana również na bazie amerykańskiej ciężarówki. Uczestnicy pokazu będą mogli w niej skosztować wybranych produktów ze standardowej oferty restauracji sieci.

"Projekt multimedialnej ekspozycji McDonald’s jest inicjatywą pionierską. Interaktywny pokaz i mobilna restauracja okazały się tak dużym sukcesem w ubiegłym roku, że zdecydowaliśmy się nie tylko na kontynuację w tym sezonie, ale również na powiększenie zasięgu naszej akcji. Chcemy w ten sposób stworzyć jak największej liczbie osób możliwość zajrzenia do świata jakości McDonald’s" - mówi Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald’s Polska.

Ważnym elementem kampanii jest dedykowana strona internetowa: www.twojepytaniado.mcdonalds.pl, gdzie na bieżąco można śledzić trasę wystawy oraz zadawać pytania na wszelkie tematy dotyczące oferty produktowej firmy.

McDonald's Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie działają w Polsce 353 restauracje McDonald’s, które zatrudniają ponad 17 000 osób.

KONTAKT:

Biuro prasowe McDonald’s Polska