Nubia przedstawiła swój pierwszy flagowy smartfon pozbawiony ramek - Nubia Z9

14.05.2015, 11:24aktualizacja: 14.05.2015, 11:24

PEKIN, 14 maja 2015 r. /PRNewswire/ - Nubia, chiński producent wysokiej jakości smartfonów z systemem Android zaprezentował 6 maja w Pekinie swoje urządzenie flagowe na rok 2015 - Nubię Z9. Nubia Z9 posiada różne przełomowe funkcje, takie jak ekran bez widocznych ramek oraz łatwiejszą obsługę smartfona, przez co zapewnia doskonałe wrażenia użytkownikom i odzwierciedla długofalowe dążenia spółki do innowacji.

"Innowacja nigdy się nie kończy. Jest ona kluczowym czynnikiem rozwoju na rynku smarfonów, gdzie główną siłą napędową jest wyobraźnia. Dwa lata po założeniu spółki, ta właśnie siła umożliwiła Nubii, osiągnięcie pozycji pioniera na rynku, w porównaniu do innych marek - powiedział Ni Fei, dyrektor generalny Nubii.- W przyszłości, świat przejdzie rewolucję interaktywnej technologii smartfonów. Rewolucja rozpoczyna się od wyobraźni, wprowadzenie Nubii Z9 jest samym początkiem".

Wyjątkową cechą Nubii Z9 jest ekran bez widocznych ramek, o przekątnej 5,2 cala. Dzięki technologii arc Refractive Conduction (aRC), model Nubia Z9 oferuje lepsze efekty wizualne od tych na urządzeniach o podobnych wymiarach, a bardziej ergonomiczna konstrukcja telefonu zapewnia wygodę użytkowania.

Konstrukcja bez ramek jest nie tylko niesamowitą poprawą pod względem estetycznym, ale także ogromnym krokiem w przód dla użytkowników, którzy mogą obsługiwać swój smartfon w sposób bardziej interaktywny.

Zastosowanie interaktywnej technologii Frame interactive Technology (FiT) umożliwia użytkownikom Nubia Z9 obsługę telefonu poprzez dotyk samej krawędzi ekranu. Na przykład użytkownik może włączyć aplikację z kamerą w trybie natychmiastowym, poprzez zwyczajne obrócenie telefonu w bok oraz przyłożenie czterech palców do krawędzi ekranu.

Inne udoskonalenia obsługi obejmują wykonywanie zdjęć „selfie” jednoręcznie lub wykonywanie zdjęć poprzez ściśnięcie telefonu, bez potrzeby dotykania jakichkolwiek przycisków. Ogólnie rzecz biorąc, Nubia Z9 redukuje proces obsługi smartfona średnio o 2,7 kroku, w porównaniu do tradycyjnych smartfonów.

Innymi ważnymi cechami Nubii Z9 są: aparat fotograficzny 16MP z systemem OIS (optyczna stabilizacja obrazu), procesor Snapdragon 810, bateria 2 900mAh, ekran 5,2 cala Full HD o rozdzielczości 1920x1080.

Produkowane będą trzy różne modele; klasyczny z 3GB RAM o pojemności 32GB, za 3 499 CNY (564 USD); elite z 4GB RAM o pojemności 64GB, za 3 999 CNY (645 USD) oraz wersja ekskluzywna z dodatkowym czytnikiem linii papilarnych za 4 499 CNY (725 USD).

Klienci mogą składać zamówienia w sklepach Nubia lub online na stronie: www.nubia.cn.

Źródło: nubia Smartphone

Data publikacji 14.05.2015, 11:24