Chipset M88CC6100/6000 z zaawansowanym systemem bezpieczeństwa firmy Montage otrzymuje certyfikat SMI

15.06.2015, 11:54aktualizacja: 15.06.2015, 11:54

SZANGHAJ i WESTMINSTER, Kalifornia, 12 czerwca 2015 r. /PRNewswire/ - Firmy Montage Technology - ogólnoświatowy lider w dziedzinie rozwiązań dekodujących STB - oraz SypherMedia International, Inc. (SMI) - wiodący dostawca usług i rozwiązań technologicznych - wspólnie ogłosiły dziś uzyskanie certyfikatu zaawansowanego bezpieczeństwa przez model HD Decode SoC M88CC6100/6000. Firma SMI zatwierdziła także Montage w testach zgodności programowania czarnej skrzynki w zakresie produkcji i certyfikacji modelu M88CC6100/6000.

Model M88CC6100/6000 należy do najnowszej generacji dekoderów H.264 HD serii SoC wyposażonych w sprzęt z zaawansowanym systemem bezpieczeństwa. Rozwiązania H.264 SD firmy Montage na rynki wschodzące, na przykład Indie, także włączone są do serii M88CC6100/6000 i również otrzymały certyfikat. Po potwierdzeniu zaawansowanego poziomu bezpieczeństwa przez SMI modele M88CC6100/6000 zostały wykorzystane na rynkach płatnej telewizji kablowej, satelitarnej i naziemnej.

"Przyznanie certyfikatu SMI naszej serii M88CC6100/6000 jest silnym sygnałem dla całego rynku płatnej telewizji wskazującym na to, że firma Montage jest gotowa do współpracy z partnerami z górnej półki w branży - skomentował prezes firmy Montage Stephen Tai. - Firma Montage podjęła współpracę z kilkoma sprzedawcami rozwiązań CAS, operatorami i producentami rozwiązań STB w branży płatnej telewizji kablowej i satelitarnej, dzięki czemu osiągnęliśmy znaczący poziom produkcji. Uruchomienie nowego segmentu produktów pomoże Montague w rozwoju na rynku STB" - dodał prezes.

"Zaawansowany system bezpieczeństwa modelu M88CC6100/6000 został wprowadzony w sposób pozwalający na zachowanie najwyższego poziomu bezpieczeństwa przy jednoczesnej największej elastyczności pozwalającej na dostosowanie do różnorakich potrzeb operatorów. Dzięki temu produktowi firma Montage może w pełni zademonstrować możliwość wprowadzenia architektury bezpieczeństwa z zastosowaniem najbardziej zaawansowanych rozwiązań technologicznych, włączywszy utajone wartości zmienne, do dyspozycji operatorów, zapewniając największą elastyczność. Przez to rynek płatnej telewizji może tworzyć bardziej zrównoważony ekosystem. Cieszymy się ze współpracy z firmą Montage Technology i jesteśmy naprawdę pod wrażeniem projektu nowego systemu chipowego M88CC6100/6000 - stwierdził prezes firmy SMI Dennis Flaharty. - Zespół Montage jest bardzo doświadczony i ma duże umiejętności techniczne co sprawiło, że proces certyfikacji przebiegł bez problemów i został zakończony na czas. Z przyjemnością będziemy współpracować z firmą Montage w przyszłości" - dodał prezes.

Model M88CC6100/6000 może dostarczać zaawansowanych rozwiązań bezpieczeństwa H.264 HD lub SD różnym operatorom. Seria wchodzi do produkcji masowej. W celu uzyskania dodatkowych informacji należy skontaktować się z miejscowym przedstawicielem firmy Montage.

Montage

Firma Montage Technology jest ogólnoświatowym dostawcą analogowych i mieszanych półprzewodników na bazie półfabrykatów obecnie działająca na rynku rozrywki domowej i chmur obliczeniowych. W dziedzinie rozrywki domowej platforma technologiczna firmy Montage pozwala na projektowanie zintegrowanych rozwiązań typu „end-to-end" z oprogramowaniem dostosowanym do dekoderów. Rozwiązania te zwiększają wydajność procesu przetwarzania sygnału w wymagających warunkach operacyjnych obecnych zazwyczaj na rynkach wschodzących. Jeżeli chodzi o rynek chmur obliczeniowych firma Montage zapewnia rozwiązania interfejsów pamięciowych o wysokiej wydajności przy małym zużyciu energii pozwalające na utrzymywanie aplikacji serwerowych o dużej konsumpcji pamięci. Podejście firmy Montage do platformy technologicznej umożliwia wdrażanie zintegrowanych rozwiązań w odpowiedzi na rosnące potrzeby klientów. Firma Montage realizuje ten cel przez ciągłe innowacje, wydajne projekty i szybki rozwój produktów. Więcej informacji na temat firmy Montage można znaleźć na firmowej stronie internetowej pod adresem: www.montage-tech.com.

SMI

Założona w 2003 roku przez grupę doświadczonych inżynierów i dyrektorów do spraw bezpieczeństwa firma SypherMedia International, Inc. (SMI) szybko zajęła pozycję lidera rynku w dziedzinie dystrybucji mediów cyfrowych i technologii bezpieczeństwa układów scalonych.

Firma SMI oferuje pełny zakres produktów i usług w dziedzinie projektowania i rozwoju systemów bezpieczeństwa w płatnej telewizji kablowej, infrastrukturze sieciowej oraz bezpiecznej dystrybucji danych poprzez technologię SypherShield (TM). Nasze wyjątkowe i opatentowane technologie ochrony własności intelektualnej dotyczącej sprzętu oferowane są poprzez technologię kamuflażową układów scalonych SypherMedia Library (TM). Usługa programowania czarnej skrzynki Sypher Signature (TM) zapewnia kontrolę nad procesem produkcji w sposób bezpieczny i skuteczny. Dzięki temu rozwiązaniu możliwe jest wyeliminowanie nieautoryzowanej produkcji urządzeń typu CE i modułów komputerowych. Firma SMI z dumą nosi tytuł preferowanego integratora systemów technologii CryptoFirewall i pracuje na wiodących światowych kanałach warunkowego dostępu i zarządzania prawami cyfrowymi oraz dystrybucji treści.

Firma SMI przedstawia pełną ofertę usług świadczonych z siedziby w Kalifornii. Zajmujemy się tworzeniem gotowych produktów i usług technologicznych, które pomagają w dystrybucji treści, bezpieczeństwie danych i ochronie praw własności intelektualnej.

Źródło: Montage Technology

Źródło informacji: PR Newswire