YES BANK zawiera sojusz z firmą Taisys, przewodząc inicjatywie cyfrowego wzmocnienia bankowości mobilnej w Indiach

09.07.2015, 11:33aktualizacja: 09.07.2015, 11:33

TAJPEJ, 9 lipca 2015 r. /PRNewswire/ - Wraz z obwieszczeniem przez premiera Indii Narendrę Modiego inicjatywy Digital India Program mającej na celu transformację kraju w społeczeństwo funkcjonujące na bazie technologii cyfrowych, firma Taisys Technologies ogłosiła partnerstwo strategiczne z YES BANK, piątym największym bankiem sektora prywatnego w Indiach oraz współpracę z organizacją NPCI w celu wejścia na indyjski rynek.

Oddział Taisys India wraz z YES BANK podejmą współpracę nad stworzeniem platformy do wydawania super cienkich kart SIM z funkcją bankowości mobilnej, co jest w tej chwili rozwiązaniem opatentowanym przez Taisys na całym świecie. Współpraca pozwoli użytkownikom telefonów komórkowych na dokonywanie bezpiecznych przelewów, transakcji portfelowych, płatności poprzez akceptantów oraz płatności VAS w całym segmencie urządzeń mobilnych, włączywszy standardowe telefony komórkowe. Funkcjonalność możliwa będzie dzięki integracji platformy Taisys m-Banking z YES BANK Money, usługą przelewów krajowych stworzonych w celu sprostania zapotrzebowaniu migrantów oraz ludności Indii bez dostępu lub z ograniczonym dostępem do bankowości. Prezes banku YES BANK i jednocześnie szef płatności cyfrowych i mobilności Anand K Bajaj skomentował wydarzenie stwierdzając, że firma „cieszy się z partnerstwa z Taisys w ramach tego innowacyjnego rozwiązania, które wróży pozytywny wpływ na sytuację w Indiach" oraz dodał, że jest przekonany, iż „w czasach, kiedy aplikacje i karty SIM przechodzą trudności i mierzą się z wyzwaniami łączności i bezpieczeństwa w rękach mas rozwiązanie Taisys, niezależne od operatora i urządzenia, przyniesie dużą różnicę". YES BANK jest liderem w dziedzinie płatności cyfrowych w Indiach i wprowadził szereg różnorakich form płatności. Organizacja NPCI także współpracuje z firmą Taisys w celu stworzenia wspólnej platformy umożliwiającej bankowość mobilną w pozostałych bankach.

"Nasza misja to cyfrowe Indie. Rozwiązanie Taisys eliminuje konieczność inwestowania w rozwój infrastruktury w celu digitalizacji bankowości mobilnej w miejskich i pozamiejskich obszarach Indii oraz znacznie przyczyni się do przyspieszenia digitalizacji kraju" - komentuje wydarzenie przewodniczący firmy Taisys Jason Ho.

Firma Taisys Technologies niedawno otworzyła centrum operacji oraz badań i rozwoju w Indiach oraz dostrzega ogromny potencjał wzrostu na rynku indyjskiej bankowości mobilnej. "Wprowadzamy portfelowe rozwiązanie płatnicze obejmujące dużą część bazy klientów. Rozwiązanie to ułatwi dostarczanie bezproblemowych, bezpiecznych usług, włączywszy usługi o wartości dodanej związane z doładowaniami kont i opłacaniem rachunków" - dodaje dyrektor zarządzający oddziału Taisys India Abhishek Saxena.

Współpraca YES BANK i firmy Taisys zaowocuje dostarczaniem usług płatności mobilnych na indyjskim rynku liczącym ponad 800 milionów abonentów telefonów komórkowych. Jest to pierwszy etap cyfrowej transformacji Indii rozpoczynający się od utworzenia cyfrowych portfeli.

Nowe usługi firmy Taisys zostaną zaprezentowane podczas targów MWC Shanghai 2015.

Źródło: Taisys Technologies

Kontakt z mediami firmy Taisys:

Lotus Lin

tel. +886226270927 wewn. 6005