PGE wchodzi w sprzedaż gazu dla klientów indywidualnych

07.09.2015, 13:53aktualizacja: 07.09.2015, 13:53

Po raz pierwszy w Polsce klienci indywidualni mogą kupić gaz i prąd od jednego dostawcy. Do tej pory z takiej możliwości mogli korzystać jedynie przedsiębiorcy.

Możliwość kompleksowego zakupu prądu i gazu proponuje spółka z Grupy Kapitałowej PGE, PGE Obrót, która sprzedaje energię do ponad 5 mln klientów.

Jak zapewnia spółka, klienci którzy skorzystają z propozycji mogą liczyć na niższe koszty paliwa oraz otrzymają dodatkowo bezpłatne ubezpieczenie gazowe.

"Przepis na energię to nasza najnowsza propozycja dla klientów indywidualnych, która w sposób innowacyjny definiuje pojęcie energii, czyli połączonej sprzedaży gazu i prądu w jednej ofercie. To nasza odpowiedź na potrzeby dynamicznie rozwijającego się rynku i oczekiwania klientów, którzy poszukują nie tylko niższych cen gazu, ale również kompleksowej i fachowej obsługi specjalistów zarówno w zakresie energii elektrycznej, jak i gazu ziemnego" - cytowany w komunikacie GK PGE jej prezes, Marek Woszczyk.

Jak podaje PGE, w zależności od potrzeb klient może wybrać albo pełny pakiet, czyli prąd i gaz - lub wybrać tylko gaz. (PAP)

drag/ pz/

Data publikacji 07.09.2015, 13:53