Polityka i społeczeństwo

Prestiżowy Campus Seminar po raz kolejny w Polsce

20.10.2015, 14:25aktualizacja: 20.10.2015, 14:25

Campus
Jeszcze dwa lata temu słowo vloger brzmiało jak zagadka, a kryzys imigrancki wydawał się rzeczywistością dotyczącą kontynentów wszystkich poza Europą. Dziś zadajemy sobie pytania o granice tolerancji, a o najnowszych wynalazkach i trendach dowiadujemy się z LifeTuba. Świat zmienia się w zawrotnym tempie. Ile korzyści możemy wyciągnąć z tych zmian i jak w ich obliczu uczyć młodzież? Przyjdź, dowiedz się, zainspiruj! Już 26 października prestiżowa konferencja dla nauczycieli Campus Seminar! Są jeszcze ostatnie miejsca.

Już po raz drugi Campus Seminar zawita do Polski. Wyjątkowa konferencja przygotowana dla nauczycieli bije rekordy popularności w całej Europie. "Każdy Campus jest poświęcony tematowi zmian: globalnych i lokalnych, dobrych i złych. Zmiany towarzyszą nam przez całe życie, dlatego podczas naszej konferencji chcemy wyjaśniać ich kierunek i zrozumieć do czego prowadzą" - tłumaczy Saku Tuominen, twórca Campusa. Po zeszłorocznym sukcesie, seminarium ponownie odbędzie się w Warszawie, już 26 października o godzinie 15:30 w Centrum Konferencyjnym Muranów. Co wyróżnia Campusa? Przede wszystkim unikatowa formuła.

"Campus składa się z 8-12 krótkich prezentacji, prowadzonych przez wybitnych ekspertów z różnych dziedzin życia: od nauki, przez politykę, nowe technologie, aż po ekonomię i sztukę - tłumaczy Agnieszka von Mallek z Wydawnictwa Nowa Era, partnera Campusa w Polsce. - W tym roku o najważniejszych problemach i wyzwaniach współczesnego świata opowiedzą m.in. Szymon Hołownia, Bartosz Węglarczyk, Maria Rotkiel, Joanna Zientarska oraz dr Robert Kowalczyk" - dodaje. Wśród tematów prezentacji znajdą się: kryzys imigrancki w Europie, hejt oraz cybeprzemoc, ABC startupów, fenomen vlogerów oraz Ziemia 2050 roku, czyli pytanie o to jaki świat zostawimy naszym wnukom?

Campus Seminar odbywa się cyklicznie od 2011 r. W tym roku odbędzie się w 5 krajach europejskich: Finlandii, Holandii, Szwecji, w Polsce i na Litwie.

Udział w seminarium jest bezpłatny.

Szczegóły na: www.campusseminar.com/warsaw

W celu akredytacji na Campus Seminar prosimy o kontakt z Katarzyną Matolicz, tel. kom. +48 502 872 833, e-mail: kasia@sasalpr.pl

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 20.10.2015, 14:25