Redmond wyposaża inteligentne czajniki i żelazka w dostęp do Internetu

02.11.2015, 10:38aktualizacja: 02.11.2015, 10:38

Międzynarodowa marka Redmond rozpoczęła rewolucję w obszarze technologii małego sprzętu AGD przez wprowadzenie na rynek kolekcji inteligentnych urządzeń obejmującą m.in. inteligentny czajnik, żelazko i ekspres do kawy, garnek wielofunkcyjny z dostępem do Internetu, inteligentny piekarnik.

LONDYN, 13 listopada 2015 r. /PRNewswire/ - Urządzenia te to jedyny na skalę światową sprzęt AGD z funkcją zdalnego sterowania i zarządzania Redmond Smart Home. Sprzętem takim można sterować przy pomocy urządzenia z łącznością Bluetooth lub sieci Internet z dowolnego miejsca na świecie.

Kolekcja Redmond Smart Home obejmuje:

- czajnik SkyKettle M171S (89 EUR),

- żelazko SkyIron C250S (69 EUR),

- ekspres do kawy SkyCoffee M1505S (139 EUR),

- garnek wielofunkcyjny SkyCooker M800S (259 EUR),

- grzejnik SkyHeat C4519S (179 EUR),

- wagę SkyScales 741S (49 EUR),

- wagę fitness SkyBalance 740S (89 EUR).

Inne urządzenia: http://redmond.company/uk/lp_smartappliances/

Dzięki aplikacji Ready for Sky, dostępnej na smartfony, konsumenci mogą zdalnie zagotować lub zagrzać wodę w inteligentnym czajniku SkyKettle, wyłączyć lub zapobiec włączaniu żelazka SkyIron oraz zaparzyć poranną kawę bez wychodzenia z łóżka przy pomocy inteligentnego ekspresu do kawy SkyCoffee.

Garnek wielofunkcyjny Sky Cooker pozwoli konsumentom zaoszczędzić wiele czasu. Garnek można włączyć zdalnie w drodze z pracy i przyjechać do domu na gotowy posiłek.

Funkcja zdalnego sterowania piekarnikiem Sky heat pozwala obniżyć rachunki za prąd bez wpływu na komfort i bezpieczeństwo. Piekarnik można włączyć bądź wyłączyć, a także zmieniać programy dla optymalnego działania urządzenia przez Internet z użyciem smartfona lub tabletu.

Jak to działa?

Technologią Redmond Smart Home można sterować za pomocą:

- aplikacji Ready For Sky dostępnej na smartfonach i tabletach z systemem operacyjnym Android 4.3+ (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.readyforsky2 ) lub iOS 8+ (https://itunes.apple.com/ru/app/ready-for-sky-otkroj-novuu/id927991375?mt=8 );

- technologii Bluetooth, włączając urządzenie Bluetooth i łącząc się z kontem w aplikacji Ready For Sky;

- Internetu po zainstalowaniu aplikacji R4S Gateway (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.readyforsky.gateway&hl=ru ) na smartfonie lub tablecie, który znajduje się w promieniu maks. 50 metrów od inteligentnego urządzenia marki Redmond. Aby uzyskać kontrolę nad urządzeniami Redmond Smart Home z dowolnego miejsca na świecie, konsument musi włączyć funkcję Bluetooth na urządzeniu bramy internetowej z dostępem do Internetu.

Pilotażowa sprzedaż technologii Redmond Smart Home została uruchomiona w Rosji, a wejście na rynki europejskie zaplanowano na rok 2016. Więcej informacji na stronie internetowej: http://redmond.company/uk/lp_smartappliances/.

Źródło: Redmond

Data publikacji 02.11.2015, 10:38