ZAKŁAD BUDOWY MASZYN ZREMB-CHOJNICE SA Korekta raportu bieżącego nr 3/2015 - Rozwiązanie umów z podmiotem wybranym do badania sprawozdań finansowych Spółki ZBM "ZREMB - CHOJNICE" S.A.

10.02.2016, 16:05aktualizacja: 10.02.2016, 16:05

Raport bieżący 3/2016

Zarząd Zakładu Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S.A. ( Emitent ) przekazuje skorygowaną treść raportu bieżącego z dnia 10 lutego 2016r. o numerze 3/2016. Korekta raportu wynika z oczywistej omyłki pisarskiej polegającej na błędnym wpisaniu daty wniosku Biegłego Rewidenta oraz jego wpływu do spółki.

Korygowana treść raportu bieżącego nr 3/2016 z dnia 10 lutego 2016r., o którym mowa wyżej, brzmiała:

Zarząd ZBM "ZREMB - CHOJNICE" S.A. ("Emitent") informuje, że Rada Nadzorcza Emitenta w dniu 08 lutego 2016 roku podjęła uchwałę nr 1 w sprawie uchylenia części uchwały dotyczącej wyboru Biegłego rewidenta uprawnionego do zbadania i przeglądu sprawozdań finansowych Spółki ZBM "ZREMB - CHOJNICE" S.A. za rok 2015r. oraz Grupy Kapitałowej ZBM "ZREMB - CHOJNICE" S.A. za rok 2015. ( o czym Emitent informował raportem bieżącym nr 16/2015 z dnia 30.06.2015r.). Umowy o badanie jednostkowego sprawozdania finansowego ZBM "ZREMB - CHOJNICE" S.A. S.A. oraz skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej ZBM "ZREMB - CHOJNICE" S.A. za rok obrotowy 2015 tj. za okres od 01.01.2015r. do 31.12.2015r. zostały rozwiązane na mocy porozumienia stron.

Emitent informuję, że Rada Nadzorcza Spółki dokonała w dniu 30.06.2015r. wyboru Biegłego rewidenta uprawnionego do badania sprawozdań finansowych, działającego pod firmą "AUDYT-PRO" Władysław Pietrzak, Kancelaria Biegłego Rewidenta z siedzibą w Osielsku ( 86-031), ul. Krucza 3. Podmiot wpisany jest na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych pod numerem ewidencyjnym 3780.

Przedmiotem umów zawartych z wybranym Biegłym rewidentem były:

1.przegląd jednostkowego sprawozdania finansowego ZBM "ZREMB - CHOJNICE" S.A. oraz skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej ZBM "ZREMB - CHOJNICE" S.A. za okres od 01.01.2015r. do 30.06.2015r.

2.badanie jednostkowego sprawozdania finansowego ZBM "ZREMB - CHOJNICE" S.A. S.A. oraz skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej ZBM "ZREMB - CHOJNICE" S.A. za rok obrotowy 2015 tj. za okres od 01.01.2015r. do 31.12.2015r.

W dniu 09 lutego 2016r. na wniosek z dnia 05.02.2015r. (wpływ do Spółki Emitenta w dniu 08.02.2015r.) Biegłego Rewidenta umotywowany przyczynami osobistymi działającego pod firmą "AUDYT-PRO" Władysław Pietrzak, Kancelaria Biegłego Rewidenta z siedzibą w Osielsku ( 86-031), ul. Krucza 3 na mocy porozumienia stron rozwiązane zostały umowy o:

1.badanie jednostkowego sprawozdania ZBM "ZREMB - CHOJNICE" S.A. za rok obrotowy 2015 tj. za okres od 01.01.2015r. do 31.12.2015r oraz

2.badanie skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej ZBM "ZREMB - CHOJNICE" S.A. za rok obrotowy 2015 tj. za okres od 01.01.2015r. do 31.12.2015r.

W całym okresie współpracy z w/w firmą audytorską, w tym również przy przeglądzie sprawozdań finansowych za I półrocze 2015 roku nie miało miejsce odstąpienie od wyrażenia opinii o prawidłowości i rzetelności sprawozdań finansowych Emitenta.

Emitent podkreśla, że nie wystąpiły żadne rozbieżności odnośnie interpretacji i stosowania przepisów prawa lub postanowień statutu dotyczących przedmiotu i zakresu badania, przeglądu lub innych usług, jakie miały miejsce pomiędzy osobami zarządzającymi a biegłym rewidentem, który dokonywał przeglądu sprawozdań finansowych i skonsolidowanych sprawozdań finansowych Emitenta, w okresie obowiązywania umowy.

Informujemy ponadto, że Rada Nadzorcza Emitenta dokona niezwłocznego wyboru audytora, który zbada sprawozdania roczne Emitenta za rok 2015.

Skorygowana treść raportu bieżącego, o którym mowa wyżej, brzmi:

Przedmiotem umów zawartych z wybranym Biegłym rewidentem były:

W dniu 09 lutego 2016r. na wniosek z dnia 05.02.2016r. (wpływ do Spółki Emitenta w dniu 08.02.2016r.) Biegłego Rewidenta umotywowany przyczynami osobistymi działającego pod firmą "AUDYT-PRO" Władysław Pietrzak, Kancelaria Biegłego Rewidenta z siedzibą w Osielsku ( 86-031), ul. Krucza 3 na mocy porozumienia stron rozwiązane zostały umowy o:

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz