WorldFood Warsaw - już dziś zarejestruj się online!

05.04.2016, 18:50aktualizacja: 05.04.2016, 18:50

Konferencje podczas WorldFood Warsaw
W dniach 19-21 kwietnia w Centrum EXPO XXI Warszawa odbędzie się III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw. W tegorocznej wystawie udział weźmie ponad 250 firm z 25 krajów świata.

WorldFood Warsaw to biznesowe targi, w których uczestniczą przedsiębiorstwa produkujące i dystrybuujące żywność, napoje, dodatki do żywności oraz nowoczesne technologie. W tegorocznej edycji udział wezmą przedstawiciele biznesu spożywczego m.in. z Niemiec, Litwy, Łotwy, Portugalii, Włoch, Sri Lanki czy Tajlandii.

Na wystawców i zwiedzających czekają liczne biznesowe korzyści. Między innymi rozmowy handlowe, pozyskiwanie potencjalnych partnerów, sprofilowane spotkania z sieciami handlowymi, eksporterami i importerami. Ważnym aspektem WorldFood Warsaw jest również możliwość nawiązania nowych kontaktów producentów żywności z przedstawicielami sektora HoReCa oraz promocja żywności.

Ekspercki program

Na uczestników targów czeka bogaty program merytoryczny. Pierwszy dzień wystawy poświęcony jest tematyce eksportowej - barierom hamującym handel, karuzeli podatkowej czy wyzwaniom sektora mięsnego.

Drugi dzień targów będzie się obracał wokół kwestii zmian w handlu i ich wpływu na ogniwa łańcucha dystrybucji, aspektom nowoczesnej sprzedaży, rynków hurtowych czy unijnych zasad znakowania żywności i praktycznego zastosowania wymagań sieci spożywczych. W tym dniu znajdzie się również ciekawy panel tematyczny skierowany do sektora HoReCa omawiający trendy kulinarne 2016 roku.

Z kolei trzeci dzień w całości został poświęcony tematyce żywności ekologicznej - jej sprzedaży, trendom, certyfikacji.

Do 15 kwietnia trwa bezpłatna rejestracja online na targi WorldFood Warsaw.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 05.04.2016, 18:50