CENTRUM MEDYCZNE ENEL-MED SA Zawarcie aneksu do Umowy o linię wieloproduktową z Bankiem Millennium S.A.

20.04.2016, 14:23aktualizacja: 20.04.2016, 14:23

Raport bieżący 5/2016

Zarząd Centrum Medycznego ENEL-MED S.A. informuje, że 20 kwietnia 2016 roku został zawarty aneks do umowy pomiędzy Emitentem, a Bankiem Millennium S.A. (,,Bank") odnawiający zawartą wcześniej Umowę o linię wieloproduktową.

Zgodnie z zawartym aneksem, Bank przyznaje Spółce globalny limit w kwocie 15.000.000,00 PLN na okres od 11.08.2014 r. do 24.04.2017 r. Kredyt będzie wykorzystywany na finansowanie bieżącej działalności Emitenta, a oprocentowanie oparte jest na zmiennej stopie procentowej WIBOR 1M plus marża banku. W ramach powyższego globalnego limitu przyznano Spółce linię na gwarancje bankowe do kwoty 7.500.000,00 PLN.

Emitent zobowiązuje się ustanowić prawne zabezpieczenia z tytułu umów zawartych w ramach niniejszej umowy, obejmują one: oświadczenia o poddaniu się na rzecz Banku egzekucji w trybie art. 777 § 1 pkt 5 k.p.c. z całego mienia co do obowiązku zapłaty na rzecz Banku wszelkich sum pieniężnych z tytułu zobowiązań wynikających z Umowy o linię wieloproduktową, ze zmianami obowiązującymi w danym czasie, oraz Umów zawartych w związku z lub na podstawie Umowy o linię wieloproduktową oraz wszelkich innych umów zawieranych lub dokumentów wystawianych w związku z lub na podstawie Umowy o linię wieloproduktową, do maksymalnej kwoty 24.000.000,00 PLN. Zgodnie z treścią oświadczenia Bank może wystąpić o nadanie klauzuli wykonalności aktowi notarialnemu zawierającemu powyższe oświadczenie w terminie do dnia 24.04.2023 r.; hipotekę do kwoty 28.900.000,00 PLN, ustanowioną na nieruchomości należącej do Spółki, położonej w Warszawie przy ul. Gilarskiej 86C wraz z cesją praw do umowy ubezpieczenia oraz niepotwierdzoną cesję wierzytelności z kontraktów zawartych z NFZ.

Pozostałe warunki nie odbiegają od warunków rynkowych.

Zawarty aneks do umowy został uznany za znaczący, gdyż jego wartość przekracza 10% kapitałów własnych Emitenta.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz