CUBE.ITG SA Powołanie Członków Rady Nadzorczej CUBE.ITG S.A. na kolejną kadencję

12.05.2016, 01:25aktualizacja: 12.05.2016, 01:25

Raport bieżący 27/2016

Zarząd CUBE.ITG S.A. (Spółka) informuje, iż obradujące w dniu 10 maja 2016 roku Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki podjęło uchwały w sprawie powołania dotychczasowych Członków Rady Nadzorczej Spółki do składu Rady Nadzorczej na kolejną trzyletnią kadencję od dnia 11 maja 2016 roku. W związku z powyższym w skład Rady Nadzorczej Spółki wchodzą następujące osoby:

- Pan Marcin Haśko,

- Pan Maciej Kowalski,

- Pan Tadeusz Kozaczyński,

- Pan Marian Noga,

- Pan Adam Leda.

Powołanie ww. osób związane jest z faktem, iż z dniem odbycia Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki w dniu 10 maja 2016 roku wygasły mandaty wszystkich Członków Rady Nadzorczej dotychczasowej kadencji, w związku z czym powstała konieczność powołania Członków Rady Nadzorczej na nową trzyletnią kadencję ze skutkiem na dzień 11 maja 2016 roku.

Informacje o powołanych Członkach Rady Nadzorczej Spółki:

Pan Marcin Haśko

Ukończył Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Wrocławskiego w 1999r., a następnie podjął studia podyplomowe z zakresu prawa karnego i gospodarczego, które ukończył w 2000r. W roku 2002 ukończył aplikację sędziowską. Po odbytej i ukończonej aplikacji adwokackiej, od roku 2005, prowadzi praktykę w kancelarii adwokackiej. Od 2008 roku również w formie spółki partnerskiej Haśko i Solińska Spółka Partnerska. Specjalizuje się w zakresie prawa gospodarczego, energetycznego i medycznego. Zasiada w Radach Nadzorczych następujących spółek: Brzeskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej Sp. z o.o., PPHU Hydromax Sp. z o.o. oraz ITG SA.

Pan Marcin Haśko nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS oraz nie wykonuje działalności, która jest konkurencyjna w stosunku do działalności wykonywanej w CUBE.ITG S.A. oraz nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej w stosunku do CUBE.ITG S.A. jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej i nie uczestniczy w innej konkurencyjnej do CUBE.ITG S.A. osobie prawnej jako członek jej organu.

Pan Maciej Kowalski

Posiada wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu w sektorze publicznej i niepublicznej ochrony zdrowia. Jest doktorem nauk medycznych, specjalistą zdrowia publicznego, specjalistą ginekologiem-położnikiem. Ukończył studia podyplomowe - Pedagogika Szkół Wyższych. W latach 1984-1989 był pracownikiem naukowo-dydaktycznym Akademii Medycznej we Wrocławiu. Następnie przez dziesięć lat pracował jako Dyrektor Naczelny Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego nr 1 we Wrocławiu - zespołu Klinik Akademii Medycznej. Od 2000 -2013 Dyrektor Medyczny, Dyrektor Generalny Grupy Euromedic International Polska Sp. z o.o.

Od 2013-2015 Senior Business Development w Euromedic International BV. Współzałożyciel i pierwszy Prezes Wrocławskiej Izby Przemysłowo-Handlowej (obecnie Zachodnia Izba Gospodarcza). Były Członek Zarządu Krajowej Izby Gospodarczej oraz Rady Stowarzyszenia Menedżerów Dolnego Śląska. W latach 2004-2012 Radny Rady Miejskiej Wrocławia, członek Komisji Rewizyjnej i Komisji Inicjatyw Gospodarczych. Współzałożyciel i Prezes, a następnie Wiceprezes (do czerwca 2015) Organizacji Pracodawców - Polska Unia Szpitali Specjalistycznych.

Pan Maciej Kowalski nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS oraz nie wykonuje działalności, która jest konkurencyjna w stosunku do działalności wykonywanej w CUBE.ITG S.A. oraz nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej w stosunku do CUBE.ITG S.A. jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej i nie uczestniczy w innej konkurencyjnej do CUBE.ITG S.A. osobie prawnej jako członek jej organu.

Pan Tadeusz Kozaczyński

Pan Tadeusz Kozaczyński posiada wieloletnie doświadczenie na rynkach finansowych. W latach 1997-2000 był analitykiem rynku akcji w Fox-Pitt, Kelton w Londynie (Grupa Swiss Re). Następnie, w latach 2000-2001 był Dyrektorem Działu Analiz Giełdowych w Creditanstalt Investment Bank (Warszawa). Od 2001 do 2004 był zatrudniony w AIG-CET Capital Management, czołowym funduszu typu private equity w Europie Środkowo-Wschodniej. Następnie, w okresie 2004-2012 sprawował funkcje wiceprezesa zarządu ds. finansowych Grupy Trakcja SA. Zasiadał w radach nadzorczych NFI Foksal SA, PRKiI SA, Kauno Tiltai (obydwie z Grupy Trakcja SA) i Electus SA (niezależny członek RN). Wyróżniony tytułem Dyrektor Finansowy Roku 2008. Posiada kwalifikację Certified Chartered Accountant (ACCA) i Chartered Financial Analyst (CFA poziom II). Absolwent London School of Economics i Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.

Pan Tadeusz Kozaczyński nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS oraz nie prowadzi innej działalności, w tym takiej, która mogłaby być uznana za konkurencyjną wobec Emitenta oraz nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej i nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu.

Prof. dr hab. Marian Noga

Prof. dr hab. Marian Noga posiada tytuł profesora nauk ekonomicznych, nadany postanowieniem Prezydenta RP w 1995 roku. Specjalizuje się w dziedzinach: makroekonomia, finanse, bankowość centralna, ekonomia kultury. Wykształcenie: doktor nauk ekonomicznych, nadany przez Radę Wydziału Ekonomicznego Uniwersytetu Leningradzkiego w dniu 12 lutego 1976 r. oraz doktor habilitowany nauk ekonomicznych, nadany uchwałą Rady Wydziału Gospodarki Narodowej AE we Wrocławiu w dniu 5 czerwca 1986r. Zaświadczenie o nadaniu stopnia naukowego doktora habilitowanego nr BCKK-ll-H-628/86 z dnia 5 czerwca 1986 r. Profesor nauk ekonomicznych, nadany postanowieniem Prezydenta RP w 1995 roku.

Funkcje pełnione w trakcie pracy zawodowej:

1999 - 2015 Rektor Akademii Ekonomiczne we Wrocławiu

2000 - 2004 - Senator IV i V kadencji RP

2001 - 2004 - Przewodniczący Senackiej Komisji Skarbu Państwa i Infrastruktury. M. tn. Sprawozdawcza w Senacie Ustawy: Kodeks Spółek Handlowych i Ustawy o obliczaniu Produktu Krajowego Brutto

2004 - 2010 - Członek Rady Polityki Pieniężnej - konstytucyjnego organu Narodowego Banku Polskiego

2001 - 2003 - Prezes Zarządu Głównego Akademickiego Związku Sportowego

Od 1997 r. - Członek Rotary Club International we Wrocławiu w latach 2001/2002 Prezydent Rotary Club Wrocław

2002 - 2004 - Prezydent Międzynarodowego Uniwersytetu (IHI) w Zittau - Rektor-Przewodniczący Senatu IHI Zittau

Obecnie Dyrektor Instytutu Współpracy z Biznesem Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu i jednocześnie Dyrektor Instytutu Finansów i Rachunkowości WSB we Wrocławiuprawiłem

Członek Rad Nadzorczych (NZOZ "Practimed" Wrocław, N202 "Pulsantis" Wrocław, PCC Rokita Brzeg, DTP Wrocław)

Udział w organizacjach i stowarzyszeniach:

Członek Rotary Club we Wrocławiu

Członek Rady Naukowej Domu Współpracy Polska-Niemcy w Gliwicach

Prof. dr hab. Marian Noga nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS oraz nie wykonuje działalności, która jest konkurencyjna w stosunku do działalności wykonywanej w CUBE.ITG S.A. oraz nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej w stosunku do CUBE.ITG S.A. jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej i nie uczestniczy w innej konkurencyjnej do CUBE.ITG S.A. osobie prawnej jako członek jej organu.

Pan Adam Leda

Pan Adam Leda posiada wykształcenie wyższe. W 1988 r. ukończył Akademię Wychowania Fizycznego w Krakowie.

Przebieg pracy zawodowej Adama Ledy i zajmowane stanowiska:

- 2002 r. - 2006 r. - ComputerLand S.A. - Pełnomocnik Zarządu ds. klientów strategicznych,

- 2007 r. - 2013 r. - CUBE. CorporateRelease S.A. - Prezes Zarządu,

- 2012 r. - 2014 - CUBE.ITG S.A.- Prezes Zarządu,

- 2011 r. - do chwili obecnej - Leda Investments RFI sp. z o.o. - Prezes Zarządu.

Ponadto, Pan Adam Leda w latach 2011-2012 zasiadał w Radzie Nadzorczej Simple S.A., w latach 2009-2013 w Radzie Nadzorczej Bankowe Technologie Informacyjne-Dukat Sp. z o.o. (obecnie Mobilne Technologie Płatnicze Alfa Sp. z o.o.), w latach 2011-2013 w Radzie Nadzorczej OPTeam S.A., a w latach 2012-2015 w Radzie Nadzorczej Systemy Informatyczne Alma Sp. z o.o.

Pan Adam Leda nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS oraz nie wykonuje działalności, która jest konkurencyjna w stosunku do działalności wykonywanej w CUBE.ITG S.A. oraz nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej w stosunku do CUBE.ITG S.A. jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej i nie uczestniczy w innej konkurencyjnej do CUBE.ITG S.A. osobie prawnej jako członek jej organu.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz