Reklama w mediach In-store i jej wpływ na konsumenta - podsumowanie badań

04.07.2016, 14:09aktualizacja: 04.07.2016, 14:09

IMS, lider rynku wyspecjalizowanych usług z zakresu marketingu sensorycznego, przeprowadził wspólnie z instytutem badawczym Millward Brown kompleksowe badania efektywności mediów In-store. Są to pierwsze tak szczegółowo przeprowadzone badania. W jaki sposób media In-store wpływają na klienta i jego decyzje zakupowe?

Media In-store to kanały reklamowe obecne w miejscach handlowo-usługowych. Jest to reklama audio - nazywana też "In-store radio" i reklama video - "Mall TV" lub "Digital Signage". Badanie zostało zrealizowane w piętnastu centrach handlowych w całej Polsce. Obejmowało dwa dni - jeden dzień w tygodniu (czwartek) oraz jeden weekendowy (sobota). Zostało przeprowadzone metodą CAPI z wykorzystaniem tabletów, na grupie badawczej wynoszącej 600 osób. Głównym celem badania było zdiagnozowanie efektywności mediów In-store oraz to, w jaki sposób wpływają na decyzje zakupowe klienta.

Więcej informacji na temat IMS: www.ims.fm

IMS S.A.

IMS S.A. - lider rynku wyspecjalizowanych usług z zakresu marketingu sensorycznego w Polsce. Działając w segmencie mediów i nowoczesnych technologii wykorzystuje techniki umożliwiające skuteczne, efektywne biznesowo kreowanie nastroju i wywieranie wpływu na zachowanie klienta. Nowoczesne rozwiązania marketingowe w dziedzinie marketingu sensorycznego oraz nowych mediów w miejscu sprzedaży obejmują trzy grupy usług:

- Audiomarketing - przygotowanie formatów muzycznych oraz produkcja i emisja reklam dźwiękowych przy użyciu Radia IMS;

- Digital Signage - produkcja i emisja przekazów reklamowych oraz treści wizerunkowo-informacyjnych na ekranach plazmowych;

- Aromamarketing - tworzenie indywidualnych projektów zapachowych, uwzględniających wizerunek marki oraz specyfikę miejsca sprzedaży.

IMS to także operator największej sieci mediów in-store w Polsce o łącznym dodarciu ponad 220 mln kontaktów miesięcznie.

Misją Grupy IMS jest wspierać partnerów wiedzą i rozwiązaniami zdobytymi przez rozwijanie unikalnych kompetencji oraz inspirować do osiągania wymiernych efektów.

Data publikacji 04.07.2016, 14:09
Źródło informacji IMS