ALTA SA (14/2016) Sprzedaż nieruchomości w Ożarowie Mazowieckim

13.07.2016, 16:25aktualizacja: 13.07.2016, 16:25

Raport bieżący 14/2016

Zarząd ALTA S.A. informuje, że w dniu 12.07.2016r. TUP Property S.A. (Inwestycja Spółki ALTA S.A., Sprzedająca) zawarła z Gminą Ożarów Mazowiecki (Nabywca), umowę sprzedaży nieruchomości objętej użytkowaniem wieczystym wraz z własnością posadowionego na niej budynku biurowego.

Łączna powierzchnia sprzedanej nieruchomości obejmuje 0,4147 ha, a powierzchnia użytkowa budynku biurowego wynosi 2.736,60 m2. Nieruchomość objęta jest umowami najmu powierzchni biurowych, które stały się własnością Nabywcy.

Cena sprzedaży wyniosła 6 320 tys. zł i jest zgodna z wyceną nieruchomości w księgach rachunkowych TUP Property S.A.

Sprzedaż nieruchomości jest zgodna ze strategią Spółki ALTA na lata 2013-2020, tj. m .in. sukcesywną dezinwestycją w obszarze portfela nieruchomości handlowych, logistycznych i biurowych TUP Property S.A

Rada Miasta Ożarów Mazowiecki podjęła uchwałę w sprawie wyrażenia zgody na nabycie nieruchomości w dniu 22 marca 2016r. o czym Zarząd ALTA S.A. poinformował raportem bieżącym nr 4/2016. Uchwałą, Rada Miasta zaakceptowała także cenę sprzedaży nieruchomości zaoferowaną przez TUP Property S.A. w wysokości 6 320 tys. zł.

Nieruchomość zostanie przeznaczona na siedzibę Urzędu.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz