Polityka i społeczeństwo

IPN ws. kandydatów dopuszczonych do drugiego etapu konkursu na prezesa IPN (komunikat)

15.07.2016, 14:40aktualizacja: 15.07.2016, 14:40

- IPN informuje:

Lista kandydatów dopuszczonych do drugiego etapu konkursu na stanowisko prezesa Instytutu Pamięci Narodowej – Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu

1. dr Marek Chrzanowski,

2. dr hab. Zbigniew Romek,

3. dr Jarosław Szarek,

4. dr Paweł Ukielski.

Publiczne przesłuchanie kandydatów na stanowisko prezesa Instytutu Pamięci Narodowej odbędzie się 18 lipca 2016 r. o godzinie 12.00. w siedzibie Instytutu, w Centrum Edukacyjnym Przystanek Historia im. prof. Janusza Kurtyki (ul. Marszałkowska 21/25, 00-628 Warszawa). Przewodniczący Kolegium Instytutu Pamięci Narodowej może ustalić, ze względów bezpieczeństwa, maksymalną liczbę osób obecnych w miejscu wysłuchania kandydatów.

Informacja o rekomendowanym przez Kolegium IPN kandydacie zostanie przekazana do publicznej wiadomości w obecności Marszałka Sejmu RP w Sejmie RP (ul. Wiejska 4/6/8, 00-902 Warszawa) ok. godz. 16.30. UWAGA: komunikaty publikowane są w serwisie PAP bez wprowadzania przez PAP SA jakichkolwiek zmian w ich treści, w formie dostarczonej przez nadawcę. Nadawca komunikatu ponosi odpowiedzialność za jego treść – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe.(PAP)

kom/ mkz/

Data publikacji 15.07.2016, 14:40