CUBE.ITG SA (43/2016) Korekta raportu nr 43/2016 z dnia 19 sierpnia 2016 roku

31.08.2016, 02:42aktualizacja: 31.08.2016, 02:42

Raport bieżący 43/2016

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 43/2016 roku z dnia 19 sierpnia 2016 roku w zakresie informacji dotyczących zawarcia przez spółkę zależną Data Techno Park Sp. z o.o. umowy pożyczki z IBM Polska Sp. z o.o., Zarząd Cube.ITG S.A. ("Spółka") informuje, iż w wyżej wymienionym raporcie bieżącym omyłkowo wskazano datę 17 sierpnia 2016 r. zamiast poprawnej daty tj. 19 sierpnia 2016 r. jako daty zawarcia przedmiotowej umowy pożyczki, w związku z czym Spółka dokonuje niniejszym korekty raportu bieżącego nr 43/2016.

Powinno być:

"Zarząd Cube.ITG S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, iż w dniu 19.08.2016 spółka zależna od Emitenta - Data Techno Park Sp. z o.o. ("Pożyczkobiorca", "DTP") zawarła z IBM Polska Sp. z o.o. ("Pożyczkodawca", "IBM") umowę pożyczki ("Umowa pożyczki") w łącznej wysokości 9,3 mln zł.

Udzielenie pożyczki jest uzależnione od nabycia przez DTP produktów informatycznych (sprzętu i/lub oprogramowania, jak również usług), których producentem jest IBM, jak również produktów informatycznych innych producentów od określonego w umowie dostawcy. Środki uzyskane na podstawie Umowy pożyczki zostaną przeznaczone na zapłacenie faktur wystawionych DTP przez dostawcę z tytułu zakupu przez DTP ww. produktów.

Oprocentowanie pożyczki ustalone zostało na warunkach rynkowych. Pożyczka zostanie spłacona w trzech ratach, z czego ostatnia rata jest płatna w terminie do 01 lipca 2017 r.

Zabezpieczeniem udzielonej przez IBM pożyczki jest poręczenie udzielone w dniu dzisiejszym przez Emitenta na rzecz IBM do kwoty 9,6 mln zł. Na podstawie zawartej umowy poręczenia Emitent zobowiązał się wobec IBM bezwarunkowo i nieodwołanie do wykonania zobowiązania DTP wynikającego z Umowy pożyczki, na wypadek gdyby DTP zobowiązania swojego nie wykonał. Poręczenie zostało udzielone do dnia 31 października 2017 r.

DTP jest spółką pośrednio zależną od Emitenta poprzez ITMED Sp. z o.o., który posiada 64,5% udziałów w kapitale zakładowym oraz ogólnej liczbie głosów DTP. ITMED Sp. z o.o. jest spółką w 100% zależną od Emitenta."

Było:

"Zarząd Cube.ITG S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, iż w dniu 17.08.2016 spółka zależna od Emitenta - Data Techno Park Sp. z o.o. ("Pożyczkobiorca", "DTP") zawarła z IBM Polska Sp. z o.o. ("Pożyczkodawca", "IBM") umowę pożyczki ("Umowa pożyczki") w łącznej wysokości 9,3 mln zł.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz