Huawei uruchamia swój pierwszy Firmowy program rozwiązań dla partnerów

06.09.2016, 13:50aktualizacja: 06.09.2016, 13:50

SZANGHAJ, 5 września 2016 r. /PRNewswire/ - Na szczycie partnerów firmy Huawei, odbywającym się w ramach HUAWEI CONNECT 2016, firma Huawei oficjalnie uruchomiła swój Firmowy program rozwiązań dla partnerów. W oparciu o wybitną technologię ICT firmy Huawei nowy program zbuduje mocne wsparcie dla firm, które wspólnie z Huawei pracują nad rozwojem rozwiązań w zakresie korzyści dla klientów globalnych.

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160905/404044

Grupa biznesowa spółki Huawei Enterprise (BG) swoim partnerom w programie dostarczy otwarte API, globalne wsparcie ekspertów i zasoby laboratoryjne. Program będzie również wspierać wdrożenie nowych, wysokiej jakości rozwiązań na rynek oraz pomagać w osiągnięciu sukcesu w biznesie partnerom, z którymi współpracuje. Program ten stanowi najnowszy przykład zaangażowania grupy Huawei Enterprise na rzecz budowania architektury ICT skierowanej do biznesu (BDII).

W szczycie partnerów firmy Huawei Enterprise udział wzięło około 600 przedstawicieli partnerów Huawei z całego światy, w tym Honeywell, Infosys, ESRI, Econocom i Yusys Technologies. Podczas szczytu Huawei i jej partnerzy prowadzili dogłębne dyskusje na temat wykorzystania okazji rynkowych i zbudowania nowego środowiska biznesowego, które będzie odpowiadało zmianom spowodowanych przez nową erę ICT. Uczestnicy również podzielili się doświadczeniami i pomyślnymi historiami odnośnie trendów technologicznych, takich jak praca w chmurze i internet rzeczy.

Ma Yue, wiceprezes grupy Huawei Enterprise powiedział: "Huawei i nasi partnerzy tworzą wspólnie rozwiązania dla klientów przemysłowych, co powszechnie powitali klienci na całym świecie. Rozwijamy się bardzo szybko na rynkach takich jak rynek bezpieczeństwa publicznego, rynek finansów, energii, transportu, edukacji i mediów. Patrzenie w przyszłość, wszechobecne złącza szerokopasmowe, sprawną innowację i doskonałe doświadczenia użytkowników będą podstawowymi czynnikami konkurencyjności firm. Elementy te stanowią również cenną propozycję firmy Huawei. Pracując ściśle z naszymi klientami, partnerami, pracownikami rozwoju i grupami przemysłowymi, budujemy tętniący życiem ekosystem biznesowy o wzajemnym wsparciu, który pomoże firmom na całym świecie osiągnąć powiązania synergiczne na linii chmura-rura-urządzenie i transformację cyfrową".

Wspieranie innowacyjności - ekosystem od inteligentnego miasta aż po chmurę finansową

John Rajchert, prezes Honeywell Building Solutions wyraził nadzieję odnośnie współpracy z Huawei, biorąc pod uwagę ich wspólne zaangażowanie, uzupełniające się wzajemnie technologie i strategie światowe. Podzielił się trzema wizjami ich przyszłego partnerstwa: szeroki zakres wspólnych innowacji opartych na technologiach internetu rzeczy, wspólny marketing oraz wspólna sprzedaż skierowana na potrzeby klientów. Zhang Dake, wiceprezes ds. Badań i Rozwoju w dziale inteligentnego budownictwa i rozwiązań domowych firmy Honeywell dla Wielkich Chin i obszaru azjatycko-pacyficznego zaprezentował kilka innowacyjnych rozwiązań wprowadzonych przez obie strony: rozwiązanie powietrznego monitorowania sieci bezprzewodowych w oparciu o technologię eLTE-IoT oraz rozwiązanie dla inteligentnych budynków i miast oparte na najnowszych technologiach połączeniowych.

Brett Dixon z frimy Esri omówił rolę i sukces firmy Esri w dziedzinie danych geograficznych i wyjaśnił, jak otwarta współpraca firmy Esri z firmą Huawei, w tym ich uzupełniające się mocne aspekty, prowadziła do wspólnego sukcesu obu podmiotów na rynku. Obie spółki współpracowały nad projektowaniem, innowacją i marketingiem rozwiązań dla geoprzestrzeni w inteligentnych miastach, które tworzą ramę do wymiany danych pomiędzy dziedzinami gospodarki. Zbudowały zasoby do wymiany informacji pomiędzy dziedzinami i działami.

Innym ważnym partnerem Huawei w sektorze bankowym jest Infosys. Syed Farrukh Jalal, szef globalnych aliansów powiedział, że ich wspólne przedsiębiorstwo z firmą Huawei zaowocowało czterema ogromnymi zaletami dla klientów banku: bardziej skoncentrowane usługi, niskie całkowite koszty eksploatacji, wysoką zdolność do wyskalowania. Dzięki dobrze dostosowanej ofercie usług firmowych usług finansowych firmy wspólnie pomagają swych klientom osiągnąć wzrost.

Econocom, pięciogwiazdkowy sprawdzony partner serwisowych firmy Huawei w Europie podzielił się kilkoma przypadkami ze sfery usług o wartości dodanej. Richard Plottier, wiceprezes Działu Globalnych Aliansów i partnerstw w firmie Econocom, podzielił sią uwagami, że Econocom poszerzy swą współpracę z firmą Huawei z racji tego, że jest on dużą firmą europejską z załogą ponad 9.000 osób i orientacją na transformacje cyfrowe.

Według stanu w 2016 r. grupa Huawei Enterprise współpracuje z ponad 300 dystrybutorami pierwszego poziomu bankowości i sprzedawcami z wartością dodaną oraz z ponad 10 000 dystrybutorów drugiego poziomu bankowości. Posiada ponad 400 partnerów produkujących rozwiązania i dostarczających je do ponad 140 krajów.

Źródło: Huawei

Data publikacji 06.09.2016, 13:50