Huawei zapowiada wideo w chmurze dla prostych usług wideo

08.09.2016, 11:22aktualizacja: 08.09.2016, 11:22

SZANGHAJ, 7 września 2016 r. /PRNewswire/ - Firma Huawei ogłosiła podczas HUAWEI CONNECT 2016 chmurową platformę wideo. Dzięki swej platformie chmurowej oraz podstawowej zdolności otwierania wideo w chmurze platforma Huawei pozwala klientom na możliwie najszybszy rozwój usług wideo, zapewniając wspaniałe doświadczenie użytkowników na nigdy wcześniej nieosiągalnym poziomie kosztów.

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160907/404828

Platforma Huawei Video Cloud pomaga klientom szybko dostarczyć usługi wideo on-line, skraca okres całkowitego przygotowania do jednego tygodnia, ogranicza koszty infrastruktury o 90% i zapewnia najlepsze doświadczenie użytkownika oraz bezpieczeństwo danych. Chmurowa platforma wideo umożliwia kilka scenariuszy, w tym chmurowe transmisje na żywo, chmurową bibliotekę wideo, chmurowe gry telewizyjne, żywe transmisje znanych osobowości i gier oraz edukację on-line, co obniża koszty w porównaniu do fizycznej platformy wideo i budowy infrastruktury CDN, pomaga klientom w szybkim komercyjnym uruchomieniu usług wideo, promowaniu współpracy w tej dziedzinie i rozbudowie ekosystemu wzajemnych korzyści na podstawie co raz bardziej szerokich zdolności wideo.

Platforma Huawei Video Cloud oferuje następujące korzyści biznesowe i czołowe technologie:

•  Ukierunkowanie klientów na podstawowe usługi: Platforma wideo w chmurze optymalizuje inwestycje klientów pod kątem całkowitych kosztów użytkowania, co obniża ich inwestycje do technologii wideo, co pozwala klientom na prowadzenie działalności z ograniczonym majątkiem i skoncentrowanie się na najważniejszych aspektach usług, czym jest użytkownik, treść, usługa i działalność. Budowa i utrzymanie platformy wideo będą prowadzone w ramach jednolitej chmurowej platformy wideo.
  •  Najlepsze plany inwestycyjne i najszybsze uruchomienie usług: Platforma wideo w chmurze pozwala na docelowe inwestycje, co pozwala na zarządzanie ryzykiem. Kapitał początkowy wymagany przy rozwoju usługi wideo spada o 90%, a okres całkowitego przygotowania platformy wideo ogranicza się do jednego tygodnia. Usługa wspiera sprawne użytkowanie w stylu internetu, co umożliwia szybkie uruchomienie usługi i stawia czoło wezwaniom w ramach asymetrycznej konkurencji po stronie internetowych dystrybutorów treści z przewagą kapitału.
  •  Otwarte możliwości wideo: Platforma wideo w chmurze udostępnia podstawowe zdolności wideo oraz poprawia efektywność operacji i zarządzania. Korzysta z bogatych zasobów partnerów, stwarza pionową strukturę dziedziny i pomaga w rozbudowie ekosystemu usług wideo.

O firmie Huawei

Huawei jest wiodącym globalnym dostawcą technologii informacyjnych i komunikacyjnych. Firma Huawei rozwija się innowacjami ukierunkowanymi na klientów i otwartymi partnerstwami, rozbudowała portfolio kompleksowych rozwiązań informacyjnych i komunikacyjnych, które dają konkurencyjną przewagę w dziedzinie sieci, urządzeń i chmurowych usług podmiotom telekomunikacyjnym i innym firmom. Nasze innowacyjne rozwiązania, produkty i usługi technologii informacyjnych i komunikacyjnych są stosowane w ponad 170 krajach i rejonach i korzysta z nich jedna trzecia ludności świata.

Więcej informacji można znaleźć, odwiedzając witrynę Huawei www.huawei.com.

Źródło: Huawei

Data publikacji 08.09.2016, 11:22