ZAKŁADY MAGNEZYTOWE ROPCZYCE SA (41/2016) Połączenie ze Spółką zależną - aktualizacja

27.09.2016, 15:26aktualizacja: 27.09.2016, 15:26

Raport bieżący z plikiem 41/2016

Podstawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd Zakładów Magnezytowych "ROPCZYCE" S.A. działając w trybie art. 504 Kodeksu Spółek Handlowych, zawiadamia akcjonariuszy Spółki (drugie zawiadomienie) o zamiarze połączenia się ze Spółką zależną ZM Service Sp. z o.o. z siedzibą w Ropczycach ul. Przemysłowa 1, KRS nr 0000040591 zgodnie z planem połączenia opublikowanym w Monitorze Sądowym i Gospodarczym z dnia 6 września 2016 roku nr 172 pod pozycją 22416.

Jednocześnie Zarząd podaje, że Zgromadzenie Akcjonariuszy na którym planowane jest podjęcie uchwały o połączeniu ze Spółką ZM Service Sp. z o.o. odbędzie się w dniu 14 października 2016 roku zgodnie z zawiadomieniem opublikowanym w drodze raportu bieżącego nr 33/2016 z dnia 22 lipca 2016 r.

Wraz z niniejszym raportem Zarząd publikuje pełną treść planu połączenia wraz z załącznikami, natomiast dokumenty określone w art. 505 § 1 można przeglądać w sekretariacie Spółki od dnia 13 września 2016 roku w godzinach od 8.00 do 14.00. Sprawozdania finansowe oraz sprawozdania Zarządu z działalności za ostatnie trzy lata obrotowe wraz z opinią i raportem biegłego rewidenta były przez Spółkę publikowane w trybie określonym dla raportów rocznych.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz