AC SA (27/2016) korekta raportu bieżącego nr 27/2016

04.10.2016, 15:59aktualizacja: 04.10.2016, 15:59

Raport bieżący 27/2016

Zarząd AC S.A. z siedzibą w Białymstoku (dalej jako "Spółka") informuje, że w dniu dzisiejszym Spółka otrzymała od Pana Dariusza Kowalczyka Korektę do Zawiadomienia o przekroczeniu 5% ogólnej liczby głosów w Spółce, stanowiącego podstawę Raportu bieżącego nr 27/2016.

Zgodnie z otrzymaną Korektą:

I. Bezpośrednio przed zawarciem umowy z dnia 29 czerwca 2016 r. Pan Dariusz Kowalczyk nie posiadał akcji Spółki (liczba akcji, liczba głosów wynosiła 0).

W wyniku tej korekty akapit drugi raportu bieżącego nr 27/2016 otrzymuje następujące brzmienie: "Bezpośrednio przed transakcją Pan Dariusz Kowalczyk nie posiadał akcji Spółki (0 akcji i 0 głosów z tych akcji)".

II. po dokonaniu transakcji Pan Dariusz Kowalczyk będzie posiadał 649.534 akcje serii A Spółki, co stanowi 6,70% udziału w ogólnej liczbie głosów w Spółce oraz 6,70% udziału w kapitale zakładowym Spółki, a liczba głosów z tych akcji wynosi 649.534.

W wyniku tej korekty raport bieżący nr 27/2016 akapit trzeci zdanie pierwsze otrzymuje następujące brzmienie: "Po dokonaniu transakcji Pan Dariusz Kowalczyk posiada 649.534 akcje serii A Spółki, co stanowi 6,70% udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu AC S.A. oraz w kapitale zakładowym, a liczba głosów z tych akcji wynosi 649.534".

III. Pan Dariusz Kowalczyk nie posiada akcji, o których mowa w art. 69 ust. 4 pkt 7 i 8 Ustawy o ofercie publicznej.

W wyniku tej korekty akapit czwarty raportu bieżącego nr 27/2016 otrzymuje następujące brzmienie: "Akcjonariusz także poinformował, iż brak jest podmiotów zależnych od akcjonariusza dokonującego zawiadomienia, posiadających akcje Spółki oraz brak jest osób, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c wyżej powołanej ustawy w stosunku do akcjonariusza oraz, że nie posiada on akcji o których mowa w art. 69 ust. 4 pkt 7 i 8 Ustawy o ofercie publicznej".

Podstawa prawna: § 6 ust. 2 Rozporządzenia ws. informacji bieżących i okresowych

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz