MAGELLAN SA (102/2016) Emisja obligacji Magellan S.A.

28.10.2016, 12:26aktualizacja: 28.10.2016, 12:26

Raport bieżący 102/2016

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 99/2016 z dnia 26.10.2016 roku, Zarząd Magellan S.A. informuje, że w dniu 27 października 2016 roku, w ramach programu emisji obligacji średnioterminowych na podstawie umowy zawartej z mBankiem S.A., została przeprowadzona emisja 100 tys. obligacji kuponowych Magellan S.A. o łącznej wartości nominalnej 100 mln PLN. Terminy zapadalności przedmiotowych obligacji przypadają na 12.04.2017 roku (obligacje serii 8/2016 o wartości 40 mln PLN), na 18.12.2017 roku (obligacje serii 10/2016 o wartości 25 mln PLN) oraz na 05.06.2018 roku (obligacje serii 9/2016 o wartości 35 mln PLN).

Wartość nominalna jednej obligacji wynosi 1 tys. PLN. Stopa procentowa dla pierwszego okresu odsetkowego jest stała, natomiast dla kolejnych okresów odsetkowych jest zmienna oparta o stopę WIBOR 6M powiększoną o marżę. Rozliczenie kuponu obligacji następować będzie w okresach półrocznych. Obligacje nie są zabezpieczone. Celem emisji jest finansowanie bieżącej działalności Grupy Kapitałowej Magellan.

Wartość zaciągniętych zobowiązań Spółki według opublikowanych danych na ostatni dzień kwartału przed propozycją nabycia, tj. na dzień 30.06.2016 roku wynosi 1.080 mln PLN.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz