Polityka i społeczeństwo

MSWiA: konkurs na pracę dyplomową lub rozprawę doktorską nt. polskiej Policji (komunikat)

10.11.2016, 18:00aktualizacja: 10.11.2016, 18:00

- MSWiA informuje:

Link do filmu - https://www.youtube.com/watch?v=dkoKH9L7lcU

Posiadasz lub ubiegasz się o tytuł licencjata, magistra albo doktora na polskiej uczelni? Interesujesz się historią? Weź udział w ogłoszonym przez ministra Mariusza Błaszczaka konkursie prac na temat polskiej Policji Państwowej w XX-leciu międzywojennym. Do wygrania nagrody pieniężne.

- Jest to fascynujący temat, mimo że obejmuje on zaledwie dwie dekady – powiedział szef MSWiA zachęcając do udziału w konkursie. Jego celem jest nie tylko spopularyzowanie wiedzy o Policji Państwowej, ale również zachęcenie studentów do zainteresowania się pasjonującą historią polskich służb mundurowych.

Każdy uczestnik może złożyć tylko jedną pracę. Autorzy trzech najwyżej ocenionych otrzymają nagrody pieniężne:

- za zajęcie pierwszego miejsca – 5 000 zł;

- za zajęcie drugiego miejsca – 3 000 zł;

- za zajęcie trzeciego miejsca – 2 000 zł.

Do konkursu można składać prace dyplomowe i rozprawy doktorskie, które uzyskały pozytywną ocenę pomiędzy 1 stycznia 2016 r. a 15 września 2017 r. Ostateczny termin składania prac to 30 września 2017 r. Zwycięzcy zostaną wyłonieni do końca października 2017 r.

Szczegółowe informacje o konkursie można uzyskać w Departamencie Komunikacji Społecznej MSWiA pod adresem e-mail: juliusz.karpinski@mswia.gov.pl

kom/ pd/

Data publikacji 10.11.2016, 18:00