Visual Trading Systems, Inc. ogłasza wprowadzenie nowych produktów i zatrudnienie strategicznych osób

24.11.2016, 10:02aktualizacja: 24.11.2016, 10:02

NOWY JORK, 23 listopada 2016 /PRNewswire/ - Pan Jiri Kubicek, główny inwestor Visual Trading Systems, Inc., ma przyjemność ogłosić wprowadzenie zrestrukturyzowanej linii produktowej i zatrudnienie dwóch osób strategicznych dla działalności spółki.

Visual Trading Systems jest wiodącym dostawcą platform handlowych i oprogramowania komputerowego z zakresu analityki biznesowej na potrzeby branży walut zagranicznych oraz branży handlowej instrumentów pochodnych przeznaczonych na rynek pozagiełdowy. Spółka odnotowała wzrost popytu na obecne oprogramowanie. W ciągu ostatnich sześciu miesięcy z jej usług korzystali klienci z regionu Azji i Pacyfiku. W pierwszym kwartale 2017 r. spółka planuje także wprowadzić nową platformę.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20161123/442442LOGO)

"Nowe przepisy i zmiany w strukturze rynku stwarzają doskonałe możliwości dla takiej spółki, jak Visual Trading. Zauważyliśmy gwałtowny wzrost liczby nowych klientów i obrotów handlowych z dotychczasowymi klientami. Nie mogę się doczekać, kiedy w najbliższych miesiącach działalność naszej firmy się rozszerzy i wypromujemy nowe możliwości i produkty” - powiedział Stephen Leahy, wyznaczony niedawno na prezesa zarządu Visual Trading Systems. Do zespołu dołączy również Adam Grandt, dyrektor ds. technicznych.

Udoskonalona linia produktowa Visual Trading Systems obejmuje nowe platformy handlowe, gabinet tradera i oprogramowanie komputerowe do użytku w analityce biznesowej. Produkty są dostępne w ofercie niezależnie od siebie, w ramach sieci centrów danych.

"Nasze produkty zostały zaprojektowane w taki sposób, aby mogły zostać w łatwy sposób zintegrowane z głównymi platformami technologicznymi na potrzeby branży walut zagranicznych oraz branży handlowej instrumentów pochodnych przeznaczonych na rynek pozagiełdowy” – dodał Adam Grandt.

Visual Trading Systems, spółka działająca w branży oprogramowania i usług, posiada siedzibę główną w Nowym Jorku, a jej zespoły ds. rozwoju funkcjonują w Nowym Jorku i Sankt Petersburgu (Rosja). Spółka obecnie obsługuje klientów z Chin, Japonii, Azji Południowo-Wschodniej, Europy Wschodniej i Londynu.

Więcej informacji o oprogramowaniu i usługach znajduje się na stronie: http://www.vtsystems.com.

Źródło: Visual Trading Systems, Inc.

KONTAKT:

Marco Paredes III