Nauka i technologie

Posada dyrektora gerontologii im. Kevina Xu ustanowiona na uczelni USC Leonard Davis School

15.12.2016, 10:33aktualizacja: 15.12.2016, 10:33

LOS ANGELES, 14 grudnia 2016 r. /PRNewswire/ - Na ogólnouniwersyteckim wydarzeniu, które miało miejsce w poniedziałek 12 grudnia na uczelni USC, dziekan gerontologii na wydziale USC Leonard Davis School Pinchas Cohen ogłosił ustanowienie posady dyrektora gerontologii im. Kevina Xu oraz podał do wiadomości dedykację laboratorium regeneracyjnego Rongxiangowi Xu. Powstanie laboratorium możliwe było dzięki hojnemu wsparciu przedsiębiorcy biotechnologicznego Kevina Xu.

Zdjęcie - http://mma.prnewswire.com/media/449552/Mebo_International_Kevin_Xu.jpg

Kevin Xu wesprze uczelnię w misji promowania zdrowego starzenia się poszczególnych osób, wspólnot i całych społeczeństw poprzez przywództwo i innowacyjność w zakresie prowadzonych badań, edukacji i działań praktycznych.

"To z rodziców wziąłem przykład, który zainspirował mnie do niesienia pomocy innym. Dali mi nie tylko dobre rady, ale pokazali mi pewien sposób życia. Życie ludzkie jest najbardziej wartościowym dobrem, a dobrobyt ludzki jest wyznacznikiem najwyższych standardów - skomentował sam Kevin Xu. - Wraz ze starzeniem się populacji na całym świecie z dumą wspieram uczelnię USC Davis School w przełomowych badaniach i szkoleniu kolejnego pokolenia przywódców i przedsiębiorców w zakresie gerontologii" - dodał przedsiębiorca.

"Kevin i jego zmarły ojciec Rongxiang Xu pokazali prawdziwe poświęcenie w zakresie wykorzystywania odkryć naukowych na cele podnoszenia jakości życia obecnych i przyszłych pokoleń" - skomentował dziekan Cohen.

Rongxiang Xu był z wykształcenia chirurgiem specjalizującym się w rozwoju nowych sposobów leczenia ran. Jego badania w zakresie regeneracji i naprawy tkanek zaowocowały wieloma patentami w Stanach Zjednoczonych oraz przyczyniły się do rozwoju międzynarodowego koncernu MEBO International.

W ramach uroczystego ogłoszenia nowego stanowiska dziekan Cohen uhonorował dr. Li Li, wdowę po Rongxiangu Xu i matkę Kevina Xu medalem dziekana, czyli najwyższym odznaczeniem, które uczelnia może nadać partnerom i zwolennikom. Kevin Xu i profesor USC Davis School George Shannon otrzymali miniaturowe repliki krzeseł, które symbolizowały ustanowienie nowej posady. Profesor Shannon jako pierwszy objął to stanowisko i będzie pełnił rolę dyrektora nowo nazwanego laboratorium.

"Nominacja na to stanowisko jest dla mnie prawdziwym zaszczytem - skomentował profesor Shannon. - Laboratorium imienia Rongxianga Xu, posada dyrektora gerontologii im. Kevina Xu oraz nagroda Brighten Award są dowodami na wagę dziedziny gerontologii na wskroś pokoleń oraz podkreślają przywódczą rolę USC w tym zakresie" - dodał profesor.

W trakcie ceremonii prorektor USC Davis School Kelvin Davies przedstawił wybranych urzędników, którzy uhonorowali Xu dyplomami za zasługi przyznanymi przez Kongres Stanów Zjednoczonych oraz władze stanu Kalifornia. Wśród przedstawicieli władz znaleźli się członek kongresu Ted Lieu, członkini kongresu Judy Chu, skarbnik stanu Kalifornia John Chiang, wybrany członek zgromadzenia stanu Kalifornia Phillip Chen, była burmistrz Yorby Linda Craig Young oraz burmistrz miasta Diamond Bar Jimmy Lin.

Źródło: Mebo International

KONTAKT: