JASTRZĘBSKA SPÓŁKA WĘGLOWA SA (72/2016) Dopuszczenie i wprowadzenie do obrotu giełdowego na Głównym Rynku GPW akcji serii A oraz D oraz ich rejestracja przez KDPW

15.12.2016, 16:47aktualizacja: 15.12.2016, 16:47

Raport bieżący 72/2016

Zarząd Jastrzębskiej Spółki Węglowej S.A. ("Spółka") informuje, iż Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. na podstawie wniosku, o którym Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 71/2016 podjął w dniu 14 grudnia 2016 r. uchwałę nr 1334/2016 w sprawie dopuszczenia i wprowadzenia do obrotu giełdowego na Głównym Rynku GPW z dniem 19 grudnia 2016 r. akcji serii A oraz D Spółki ("Uchwała").

W Uchwale stwierdzono, iż do obrotu giełdowego na rynku podstawowym dopuszczone są następujące akcje Spółki o wartości nominalnej 5,00 zł każda, pod warunkiem ich zamiany na akcje zwykłe na okaziciela:

1) 11.241 akcji serii A,

2) 1.314 akcji serii D.

Jednocześnie w Uchwale Zarząd Giełdy postanowił o wprowadzeniu z dniem 19 grudnia 2016 r. w trybie zwykłym do obrotu giełdowego na rynku podstawowym akcji serii A i D, o których mowa powyżej, pod warunkiem zamiany tych akcji na akcje zwykłe na okaziciela oraz dokonania przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. w dniu 19 grudnia 2016 r. rejestracji tych akcji i oznaczenia ich kodem PLJSW0000015.

Ponadto Zarząd Spółki informuje, iż w dniu 15 grudnia 2016 r. otrzymał Komunikat Działu Operacyjnego Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A. ("KDPW"), w którym poinformowano, że zgodnie z uchwałą Zarządu KDPW nr 808/16 z dnia 01 grudnia 2016 r. w dniu 19 grudnia 2016 r. nastąpi rejestracja 12.555 akcji Spółki i oznaczenie ich kodem ISIN PLJSW0000015.

Podstawa prawna: § 34 ust.1 pkt 1, 2, 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz