Podwójna zmiana dla Christie na targach ISE 2017

09.02.2017, 12:12aktualizacja: 09.02.2017, 12:12

Stoiska 1H-70 i 1-M85 firmy Christie na targach ISE 2017 łączą teraźniejszość i przyszłość innowacji w zakresie rozwiązań audiowizualnych.

WOKINGHAM, Anglia, 9 lutego 2017 r. /PRNewswire/ - Firma Christie®, lider w zakresie tworzenia i udostępniania najpopularniejszych na świecie przeżyć dźwiękowych i wizualnych zaprezentuje najnowsze dodatki do portfela produktów w trakcie targów ISE 2017. Dawny format wystawowy pod postacią pojedynczej areny wykorzystywany na targach od roku 2010 ulegnie zmianie na rzecz zajęcia dwóch różnych stoisk.

Stoisko 1H-70 skupi się na zaprezentowaniu portfela produktów firmy, który zasługuje na miano jednego z najszerszych w branży zarówno pod względem wydajności, jak i wykorzystania rozwiązań bazowych. W portfelu można znaleźć produkty odzwierciedlające dążenia firmy do tworzenia produktów odpowiadających na konkretne potrzeby oraz systemów integracji opierających się na najlepszym dopasowaniu do wymagań.

Natomiast stanowisko 1-M85 znajdujące się na przeciwko stanowiska 1H-70 pozwoli firmie Christie na zaprezentowanie zestawów narzędzi integracji treści rozprowadzonych oraz zastosowań na dużych i wieloelementowych ekranach. To na tym stoisku firma Christie przedstawi społeczności AV swoje plany na przyszłe produkty powstałe na podstawie rozwiązań bazowych.

Przestrzeń pomiędzy na stanowisku 1H-70

Poza prezentacją portfela produktów na stanowisku 1H-70, znajdującym się tuż obok stanowiska 1-M85 firmy Christie, będzie można podziwiać przestrzeń pomiędzy wyświetlanym obrazem a jego odbiorcą z wykorzystaniem niektórych narzędzi integracyjnych marki Christie. Instalacja pozwoli także na zapoznanie się z bezpośrednim zaangażowaniem widowni w treść w trybie 1 do wielu.

Future AV na stanowisku 1-M85

Na wystawie będzie można podziwiać trzy serie produktów marki Christie, które są obecnie opracowywane. Każda seria reprezentuje inne podejście do oświetlenia laserowego. Zespół zarządzania produktem w firmie Christie będzie na miejscu służył pomocą w wyjaśnieniu działania systemów, procesów ich tworzenia i ich genezy.

Dodatkowe informacje wyjaśniające można znaleźć w komunikatach prasowych na temat instalacji „The Space Between" i „Future AV" oraz w materiałach marketingowych firmy Christie. Poniżej znajduje się podsumowanie produktów marki Christie wprowadzanych na rynek i demonstrowanych na targach ISE 2017.

Systemy płaskich paneli:

Na portfel płaskich paneli Christie® Aspect składają się trzy serie profesjonalnych paneli LCD: Performance, Ultra i Extreme, coraz mniejszych pod względem wielkości obudowy i jednocześnie coraz bardziej wydajnych. Panele marki Christie powstały z myślą o wykorzystaniu 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu i dostępne są w rozmiarach od 46" do 98" i w jakości od HD do UHD. Panele sprawdzają się w zastosowaniach takich, jak pojedyncze ekrany dotykowe lub ściany wideo w rozwiązaniach wieloelementowych.

Modele prezentowane na targach obejmą Christie FHD552-X, FHD492-XV, FHD552-XV i najnowszy model z rodziny Extreme - FHD553-XE-H - cechujący się obudową o grubości zaledwie 1,7 mm. Nowy model o dużej jasności wyświetla treści na poziomie 700 nitów i zawiera zaawansowane dopasowanie paneli oraz oprogramowanie kalibracyjne przyspieszające instalację i konserwację ścian wyświetlaczy LCD.

Systemy projektorów:

Firma Christie zaprezentuje modele z serii L, Captiva, GS, HS, Mirage i Boxer, tym samym oddając szeroki zakres wydajności portfela produktów. Od 3 500 lumenów do ponad 30 000, od WXGA do natywnego 4K (4096 na 2160), z wykorzystaniem rozwiązań bazowych LCD, 1DLP®, 3DLP na potrzeby pojedynczych lamp, wielu lamp, laserów fosforowych oraz technologii laserów RGB w połączeniu z zastrzeżonym rozwiązaniem Christie BoldColor oraz Christie TruLife™, najpotężniejszym elektronicznym rozwiązaniem przetwarzania obrazu zdolnym do realizacji 1,2 gigapikseli na sekundę.

Goście targów ISE 2017 będą mogli po raz pierwszy zapoznać się z laserami fosforowymi 1DLP DHD599-GS i DHD850-GS, z których drugi wyposażony będzie w nowy, krótki obiektyw. Tymczasem wielokrotnie nagradzany projektor Boxer 4K30 marki Christie zostanie wykorzystany w instalacji „The Space Between" przy użyciu nowej, wysokiej przepustowości karty z wieloma portami wejściowymi z dedykowanym wejściem optycznym oraz przekaźnikiem Christie Link. Poza pokazem można także podziwiać zaangażowanie firmy Christie w natywne 4K 3DLP (ponad 8,6 miliona pikseli nie tylko sporadycznie, ale przez cały czas) poprzez wprowadzenie na rynek projektora z natywnym 4K Christie Boxer 4K20 cechującego się jasnością na poziomie ponad 20 000 lumenów.

Systemy ścian wideo:

Moduły Christie MicroTiles® rekonfigurowalne i oświetlane na bazie LED zostały zainstalowane na cokołach w celu przyciągnięcia uwagi oraz informowania gości na temat zalet produktów marki Christie. Wykorzystanie rozwiązań LED przez firmę Christie sięga aż po przedstawienie nadchodzącej serii wyświetlaczy obrazu bezpośredniego LED - Christie Ultrascape, która to seria została zaprojektowana i zrealizowana w pełni przez Christie i wyposażona wyłącznie w najwyższej jakości elementy odpowiadające rygorystycznemu procesowi walidacji firmy na potrzeby realizacji pełnego HD oraz rozdzielczości 4K i 8K.

Rozwiązanie Christie® Ultrascape zostało zaprojektowane przez firmę z myślą o wprowadzeniu zalet bezpośredniego LED (wysoka jasność, sprawna konserwacja oraz niski koszt posiadania) na potrzeby najważniejszych zastosowań działających 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, a także w odpowiedzi na zapotrzebowanie na bezpośrednie systemy LED w niekonwencjonalnych i kreatywnych projektach ścian wideo wymagających większej niezawodności i precyzji montażu. Rozwiązania te zostaną zaprezentowane w ramach instalacji na kolumnie o kącie 360 stopni w trakcie targów ISE 2017.

Seria Christie Velvet® Apex, rozstaw pikseli od 1,2 mm do 1,6 mm obsługujący rozdzielczość UHD, dostęp frontalny, dodatkowe źródła energii oraz zaawansowane monitorowanie także znajdą się wśród rozwiązań dostępnych na targach.

Integracja - systemy wyświetlania i zarządzania treścią:

Wprowadzony na rynek w trakcie targów LDI odbywających się w październiku minionego roku serwer multimedialny Christie Pandoras Box 6.0 oraz Widget Designer 6.0 umieszczone są w samym sercu instalacji „The Space Between" na stanowisku Christie 1-H70 na targach ISE 2017. Serwer Pandoras Box firmy Christie łączy w sobie najnowsze rozwiązania renderingu z intuicyjnym zarządzaniem mediami i wyświetlaniem. Poza szeregiem usprawnień w wersji 6.0, na przykład w edytowalnych siatkach i wypaczeniach, dostosowaniu map UV oraz płótnie maskującym na żywo, modele wyposażono w ważne, zupełnie nowe funkcje, na przykład tryb wielu użytkowników, w którym operatorzy mogą dzielić się nakładem pracy projektu i wypełniać niezależne zadania, włączywszy wypaczanie, kodowanie i programowanie osi czasu na raz.

Program Widget Designer także uległ przemianom i bazuje obecnie na interfejsie użytkownika w oparciu o HTML5 oraz natywną obsługę HTML, włączywszy style CSS. W wyniku wprowadzonych zmian animacje i przejścia są dostępne na wszystkich stronach i we wszystkich widgetach. Pracując razem, Christie Pandoras Box 6.0 i Widget Designer 6.0 umożliwiają kierownikom i integratorom wydarzeń budowanie w pełni modyfikowalnych interfejsów kontrolnych z poziomem elastyczności, któremu nie dorówna żaden inny system na rynku.

Wszystkie serwery i odtwarzacze Christie Pandoras Box także przeszły znaczne aktualizacje i są obecnie wyposażone w większą moc przetwarzania, większą pamięć i więcej pojemności. Operatorzy, dzięki wprowadzeniu nowego serwera Pandoras Box OCTO, mogą wykorzystywać aż 8 wyjść z pojedynczego urządzenia z zachowaniem pełnej wydajności i bez strat jakości.

Instalacja "The Space Between" z przewodnikiem, a także prezentacja współpracy serii Christie Boxer, Pandoras Box 6.0 i Widget Designer 6.0 będzie dostępna co godzinę począwszy od 11:00 do 17:00 na stanowisku 1-H70 na targach ISE 2017.

Po głośnym wejściu na rynek na konferencji InfoComm 2016 rozwiązanie Christie Mystique™ po raz pierwszy zawita w Europie. Rozwiązanie Mystique ułatwia proces tworzenia spektakularnych przeżyć wzrokowych na dużą skalę. Połączenie oprogramowania, sprzętu i usług pozwala na wykorzystanie pełnego doświadczenia i technologii firmy Christie w zakresie wsparcia integratorów w wielu zastosowaniach projekcyjnych. Począwszy od prostych zastosowań na płaskich ekranach, przez mapowanie obrazu na wydarzeniach sportowych, czy gigantyczne kopuły teatrów, po przejażdżki w ciemności w parkach rozrywki. Goście będą mogli sami doświadczyć, w jaki sposób Christie Mystique może ograniczyć czas i komplikacje związane z ręcznym ustawianiem kamer, ułatwić rozstawianie sprzętu oraz znacznie ograniczyć czas przestojów w tego typu zastosowaniach.

Firma Christie® zaprezentuje także ekspansję serii systemów dystrybucji i zarządzania treścią Christie Phoenix® w ramach podwójnej wystawy Christie Phoenix EP (procesor osadzony) i Christie Spyder X20. Drugie z urządzeń jest wszechstronnym procesorem wideo bazującym na rozwiązaniu sprzętowym połączonym z elastycznością uniwersalnego routera.

Natomiast Christie Phoenix EP to kompaktowe, wysoce skalowalne rozwiązanie na pojedyncze lub wieloelementowe panele, które można zainstalować bezpośrednio na wyświetlaczach Christie i podłączyć do sieci za pomocą kabla CATx. Rozwiązanie jest także źródłem energii. Jedno urządzenie Phoenix EP przetwarza źródła sieciowe i dekoduje oraz zarządza źródłami audiowizualnymi oraz źródłami danych na jednym lub dwóch płaskich ekranach Christie. Rozwiązanie Phoenix EP ujednolica projekt systemu i eliminuje konieczność zwiększania ilości sprzętu audio-wizualnego.

Z kolei urządzenie Spyder X20 bazuje na unikalnej architekturze umożliwiającej wprowadzanie środowisk niezależnych od rozdzielczości i formatu obrazu. Zintegrowane monitorowanie strumienia źródłowego pozwala na jednoczesne monitorowanie pełnych klatek w czasie rzeczywistym ze wszystkich źródeł, umożliwiając do 20 megapikseli przepustowości na potrzeby łączenia, wycinania, miksowania i skalowania dowolnych formatów źródłowych. Urządzenie następnie kieruje sygnał do dowolnego urządzenia końcowego lub też połączenia wielu urządzeń. Wszystko odbywa się szybko i bezproblemowo.

Christie

Firma Christie Digital Systems Canada, Inc. jest globalną firmą zajmującą się technologiami audio i wideo i jest spółką całkowicie zależną Ushio Inc. w Japonii (JP:6925). Nieustannie wyznaczając standardy branżowe poprzez wprowadzanie na rynek pionierskich rozwiązań wśród najbardziej zaawansowanych projektorów, systemów wyświetlaczy oraz rozwiązań dźwiękowych w salach kinowych firma Christie zdobyła uznanie jako jedna z najbardziej innowacyjnych firm w zakresie technologii obrazu na świecie. Od sklepowych wystaw w Hollywood, przez najważniejsze centra dowodzenia po sale lekcyjne i symulatory szkoleniowe rozwiązania obrazu i projektory Christie skupiają uwagę publiczności na całym świecie poprzez dynamiczne, oszałamiające obrazy oraz porywające dźwięki. Więcej informacji można znaleźć na stronie: www.christiedigital.com/EMEA.

Profile firmy:

#christiedigital

Strona internetowa: www.christiedigital.com/EMEA

Nazwa Christie jest znakiem towarowym firmy Christie Digital Systems USA, Inc. zarejestrowanej w Stanach Zjednoczonych i na terenie niektórych innych krajów.

Źródło: Christie

Data publikacji 09.02.2017, 12:12