Yggdrasil Polska podwaja zatrudnienie i otwiera nowe biuro w Krakowie

10.02.2017, 15:59aktualizacja: 10.02.2017, 15:59

Krzysztof Opałka
<a href="http://yggdrasilgaming.com/">Yggdrasil Polska</a> w marcu otwiera nowe biuro w krakowskim Browarze Lubicz. Firma do końca roku planuje podwoić zasoby i zatrudnić kilkudziesięciu specjalistów IT. Yggdrasil specjalizuje się w tworzeniu gier dla kasyn online docenionych wieloma branżowymi nagrodami. Swoje biura ma już na Malcie, w Sztokholmie i na Gibraltarze. Kraków to samodzielne centrum technologiczne globalnej firmy. Rekrutacja już trwa.

Proces rekrutacji w sektorze IT jest dużym wyzwaniem dla pracodawcy. Jak nowa firma zamierza się przebić? "Jesteśmy w pełni samodzielnym, technologicznym centrum spółki globalnej spółki. Największym naszym atutem, jakim przyciągamy potencjalnych kandydatów, jest kultura pracy: łączymy start-upowy entuzjazm i ugruntowaną pozycję na rynku" - podkreśla Krzysztof Opałka, Chief Product Officer w Yggdrasil.

Kogo szukają i jak wygląda proces?

Kandydaci przechodzą najpierw rozmowę z przedstawicielem HR, następnie umiejętności techniczne ocenia zespół, w którym kandydat ma pracować. "Obecnie w krakowskim studiu prowadzimy równolegle kilkanaście procesów rekrutacyjnych na takie stanowiska jak m.in. Java Developer, Game Developer, Game Producer czy stanowiska artystyczne - Illustrator czy Animator. Zwracamy uwagę na doświadczenie zawodowe i umiejętności miękkie. Poszukujemy osób kreatywnych, ambitnych, z innowacyjnym podejściem do zadań. Staramy się, aby proces rekrutacyjny był przeprowadzony najszybciej, jak to możliwe. Nasz rekord to 24 godziny i to była jedna z najlepszych naszych decyzji" - mówi Stan Kapusta, Recruitment Manager w Yggdrasil.

Not the biggest but the best!

W procesie rekrutacji firma docenia nie tylko kwalifikacje i umiejętności kandydatów. Równie ważne jest dla niej, żeby pracownik wyznawał podobne do Yggdrasil wartości.

"W Yggdrasil wyznajemy jedną główną zasadę - nie chcemy być najwięksi na rynku, ale najlepsi. Nasz know-how jest doceniany przez graczy na całym świecie, co potwierdzają najbardziej prestiżowe nagrody przyznawane branży: Innovator of the Year podczas tegorocznej edycji International Gaming Awards czy zeszłoroczny tytuł Gaming Software Supplier of the Year” - dodaje Opałka.

Szczegółowych informacji udziela Aneta Wojnar: anetawojnar@gmail.com

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE