BANK POLSKA KASA OPIEKI SA (6/2017) Raport 6/2017: Korekta raportu - Zmiana udziału do 39,06% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Banku

12.04.2017, 19:07aktualizacja: 12.04.2017, 19:07

Raport bieżący 6/2017

Zarząd Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna ("Bank") przekazuje skorygowaną treść Raportu 6/2017 z dnia 15 marca 2017 r. ("Raport") poprzez dodanie do treści Raportu informacji o dacie zdarzenia objętego tym Raportem.

Poniżej Bank podaje treść skorygowanego Raportu:

Zarząd Banku Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna ("Bank") informuje, że Bank otrzymał zawiadomienie od UniCredit S.p.A. ("Podmiot Powiadamiający") o zmniejszeniu udziału w dniu 13 marca 2017 r. do 39,06% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Banku w wyniku:

1. zbycia 2.373.911 akcji Banku na rzecz posiadaczy "equity-linked certificates" w wyniku wcześniejszego rozliczenia "equity-linked certificates" oraz

2. zbycia 356.402 akcji Banku, zatrzymanych przez Podmiot Powiadamiający zgodnie z warunkami emisji "equity-linked certificates".

Przed zbyciem powyższych akcji, Podmiot Powiadamiający posiadał 105.250.485 akcji Banku, stanowiących 40,1% ogólnej liczby akcji Banku, odpowiadających takiej samej liczbie i procentowemu udziałowi głosów na Walnym Zgromadzeniu Banku.

Obecnie Podmiot Powiadamiający posiada 102.520.172 akcje Banku, tj. 39,06% ogólnej liczby akcji Banku, odpowiadających takiej samej liczbie i procentowemu udziałowi głosów na Walnym Zgromadzeniu Banku.

Podstawa prawna: art. 70 pkt 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (tekst jedn. Dz. U. z 2016 r., poz. 1639).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz