Grupa Sport-Tiedje otwiera nowy oddział w Polsce: ekspansja firmy na wschodzie Europy

17.07.2017, 10:44aktualizacja: 17.07.2017, 10:44

Warszawa, 17.07.2017. Grupa Sport-Tiedje kontynuuje ekspansję firmy i otwiera pierwszy oddział w Polsce. Marka Fitshop jest specjalistą w dziedzinie fitnessu domowego i jest aktywna na polskim rynku już od 2015 roku, prowadząc sklep internetowy w języku polskim. Nowy oddział również nosi nazwę Fitshop i znajduje się w warszawskim kompleksie sportowym Adgarfit w centralnie położonej dzielnicy Ochota. Miłośnicy fitnessu znajdą tam powierzchnię wystawową o wielkości ponad 300 metrów kwadratowych z najnowszymi urządzeniami, takimi jak wioślarze lub ławki treningowe, do domowego treningu wytrzymałościowego i siłowego. Poza tym do dyspozycji jest również odpowiednie wyposażenie do treningu, jak i profesjonalne doradztwo.

„Po wyjątkowo udanym starcie naszego sklepu internetowego chcemy umożliwić naszym klientom w Polsce także przetestowanie sprzętu w sklepie stacjonarnym i osobiste doradztwo, aby wybrać urządzenie do treningu domowego, które najlepiej służyłoby do osiągnięcia wybranych celów treningowych“ wyjaśnia Christian Grau, właściciel i CEO spółki Sport-Tiedje.

Sport-Tiedje, jako największy w Europie dystrybutor urządzeń do fitnessu domowego, prowadzi sprzedaż zarówno internetową, jak i w sklepach stacjonarnych. Klienci kupujący online mają do dyspozycji zespół konsultantów, którzy doradzają i udzielają odpowiedzi na wszystkie pytania. Z tego powodu w głównym oddziale firmy na północy Niemiec zatrudnionych jest ponad 100 pracowników, którzy obsługują klientów w ich języku ojczystym. „Pomimo obszernego doradztwa internetowego często pomocne jest, szczególnie dla nowych klientów lub jeśli chodzi o innowacyjne sprzęty, osobiste wypróbowanie sprzętu przed zakupem, aby mieć pewność, że produkt spełnia wszystkie wymagania i pomoże osiągnąć obrane cele treningowe. Z tego powodu - objaśnia Christian Grau - tak ważne są dla nas oddziały i wykwalifikowany personel“.

W warszawskim oddziale Sport-Tiedje oferuje swoim klientom doradztwo i możliwość kupna urządzeń na miejscu oraz liczne dodatkowe usługi, takie jak dostawy sprzętu łącznie z montażem lub komponowanie osobistych planów treningowych. Otwarcie oddziału w Warszawie to tylko początek rozwoju firmy na rynku polskim i dalszej ekspansji w Europie Wschodniej - w planach jest już otwarcie kolejnych oddziałów w Polsce.

Fitshop w Warszawie: Al. Jerozolimskie 181, 02-222 Warszawa

O Sport-Tiedje

Grupa Sport-Tiedje z centralą w Szlezwiku posiada na dzień dzisiejszy łącznie 70 sklepów stacjonarnych w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Austrii, Szwajcarii, Belgii, Holandii oraz Danii i jest tym samym największym w Europie, a jednocześnie jednym z najbardziej renomowanych specjalistów w dziedzienie domowego sprzętu treningowego na świecie. Sport-Tiedje zaopatruje w urządzenia treningowe także siłownie, firmy, związki sportowe, hotele i gabinety fizjoterapeutyczne. Asortyment obejmuje ponad 7.000 artykułów do fitnessu renomowanych firm i marek własnych. Firma Sport-Tiedje oferuje klientom nie tylko możliwość komfortowej dostawy towaru z montażem, lecz także fachowe doradztwo przed i po zakupie urządzeń. W roku 2016 grupa Sport-Tiedje osiągnęła obrót w wysokości 108 milionów euro i zatrudnia ponad 500 pracowników. Więcej informacji znajdą Państwo na stronie: www.fitshop.pl.

KONTAKT:

Hoschke & Consorten Public Relations GmbH