Rozwiązania Geomagic Control X 2018 and GibbsCAM 12 podnoszą produktywność i wydajność w branży oprogramowania produkcyjnego

18.09.2017, 12:56aktualizacja: 18.09.2017, 12:56

<ul>
<li>Platforma inspekcji Geomagic® Control X™ 2018 spełnia szczególne wymagania branży lotniczej i motoryzacyjnej, zapewniając do 50% większą wydajność w porównaniu do konkurencji.</li>
<li>Oprogramowanie GibbsCAM® 12 wyposażono w nowy, intuicyjny interfejs użytkownika, który pozwala programistom CNC na zwiększenie produktywności nawet o 30% w porównaniu do poprzednich wersji.</li>
</ul>

HANOWER, Niemcy, 18 września 2017 r. /PRNewswire/ - W dniu dzisiejszym w trakcie targów EMO Hannover 2017 firma 3D Systems (NYSE: DDD) ogłosiła dostępność i zaprezentowała oprogramowanie inspekcji Geomagic® Control X™ 2018 oraz GibbsCAM® 12, oprogramowanie CAM na potrzeby części produkcyjnych.

Geomagic Control X 2018

Zaprojektowane i stworzone przez te same osoby, które wynalazły druk przestrzenny i nowoczesne przetwarzanie oraz kontrolę danych skanów 3D oprogramowanie Geomagic Control X 2018 rozwija założenia podstawowego systemu w celu sprostania zapotrzebowaniu producentów przemysłu lotniczego i motoryzacyjnego.

Mając do dyspozycji ten sam zestaw łatwych w użyciu narzędzi co poprzednia wersja, system Geomagic Control X 2018 wyposażony jest także w platformę współpracującą z różnymi rodzajami skanerów, która zapewnia zintegrowane funkcje, w tym ułatwioną i automatyczną analizę płaszczyzn, narzędzia analizy powierzchni do natychmiastowego wykrywania korozji i wygięć oraz narzędzia analizy porównawczej.

Możliwe jest zaimportowanie starszych plików z wersji Geomagic Control 2015, co pozwala na lepsze wsparcie obecnych klientów i ich projektów.

Nowe możliwości oprogramowania Geomagic Control X 2018 obejmują:

• do 50% wydajniejsze pozyskiwanie wyników inspekcji:

przez zmniejszenie czasu obliczeń nawet o 50% klienci szybciej otrzymają wyniki analiz w ramach standardowych przepływów pracy inspekcji. Oprogramowanie Geomagic Control X 2018 pozwala użytkownikom na importowanie, regulowanie i porównywanie wyników szybciej, niż w jakimkolwiek innym narzędziu inspekcji dostępnym na rynku. Ponadto przepływy pracy na bazie modeli Geometric Dimensioning and Tolerancing (GD&T) w połączeniu z szybkim wyszukiwaniem par skanowania ograniczają czas tworzenia i ewaluacji modelu o ponad 50% w porównaniu do wiodących produktów konkurencji.

• większa wydajność przetwarzania i ewaluacji skanów:

korzystając z uaktualnionej architektury platformy oprogramowanie Geomagic Control X 2018 umożliwi klientom skuteczniejsze tworzenie modeli inspekcji, a także szybsze skanowanie, ewaluację i komunikację wyników inspekcji dzięki zastosowaniu nowych, dostosowywalnych i intuicyjnych raportów.

• automatyzacja i identyfikowalność:

automatyczne wyszukiwanie par skanowania w oprogramowaniu Geomagic Control X działa w tle w trakcie inspekcji. Mapa parowań zachowuje skojarzenia par, umożliwiając użytkownikom wyświetlanie, edycję i zgłaszanie wyników, tym samym zapewniając jak najlepsze zrozumienie zależności między pomiarami a modelami referencyjnymi. Ponadto automatyzacja procesu znacznie zmniejsza czas potrzebny na wprowadzenie ustawień w porównaniu do rozwiązań konkurencji.

• wyjątkowy interfejs pomiarów w przenośnych urządzeniach sondowania:

inżynierowie stojący za oprogramowaniem Geomagic Control X są przekonani, że interfejs Live Inspect jest jedynym na rynku zapewniającym naturalną wydajność interakcji i komfort operatora. Dzięki nowym funkcjom operator może w jeszcze łatwiejszy sposób śledzić instrukcje i polecenia w celu zakończenia zaplanowanej inspekcji.

Obecni klienci korzystający z Geomagic Control X otrzymają powiadomienie w aplikacji o automatycznej aktualizacji platformy.

Więcej informacji można znaleźć na stronie domowej oprogramowania Geomagic Control X 2018.

GibbsCAM® 12

Najnowsza wersja oprogramowania CAM GibbsCAM® 12 do produkcji wysokiej jakości, Multi-Task Machining (MTM) i tzw. mill/turn.

Nową wersję wyposażono w innowacyjny interfejs użytkownika oraz funkcje zwiększające produktywność o 30% w porównaniu do poprzednich wersji. Możliwości post-produkcyjne dają użytkownikom dostęp do światowej klasy jakości w urządzeniach CNC.

Wśród głównych korzyści płynących z wykorzystania system GibbsCAM 12 znajdują się:

• wyjątkowy interfejs zaprojektowany specjalnie na potrzeby programowania CNC:

oprogramowanie GibbsCAM 12 zbudowano na bazie specjalistycznej platformy dla programistów i operatorów CNC. Innowacyjny interfejs użytkownika umożliwia szybkie i skuteczne programowanie oraz zapewnia narzędzia pozwalające na programowanie części zgodnie z wymaganiami.

• wewnętrzny rozwój postprodukcji:

klienci mają dostęp do ponad 15 000 sprawdzonych, bezbłędnych postprocesorów wraz z ciągłymi dodatkami i niestandardowymi post-procesorami opracowanymi na bazie dokładnych specyfikacji klientów. Dzięki temu użytkownicy mają do dyspozycji post-procesory na potrzeby praktycznie dowolnej kombinacji urządzenia i kontroli na rynku.

• programowanie Multi-Task Machining (MTM):

opcja MTM oprogramowania GibbsCAM 12 zapewnia przełomowe możliwości programowania na potrzeby większości skomplikowanych MTM i urządzeń szwajcarskich, włączywszy części takie, jak chwytaki części, imadła, koniki czy roboty. Ponadto rozwiązanie Universal Kinematic Machining (UKM) umożliwia elastyczność i konfigurowalność konieczną w obsłudze maszyn z dowolną liczbą biegunów i osi.

• jedno rozwiązanie na potrzeby wszystkich maszyn CNC:

oprogramowanie GibbsCAM 12 to pojedyncza aplikacja z jednym interfejsem użytkownika pozwalającym na programowanie wszystkich maszyn CNC. Niezależnie od tego, czy klient potrzebuje prostych czy złożonych części lub czy korzysta z prostych lub skomplikowanych maszyn oprogramowanie GibbsCAM 12 pozwala na obsługę w tym samym, dobrze znanym i wydajnym interfejsie.

W ramach komunikatu udostępniono także plan i wideo szkoleniowe na potrzeby nowych i doświadczonych użytkowników, ułatwiając im wyciągnięcie korzyści z inwestycji w oprogramowanie.

Obecni klienci korzystający z oprogramowania GibbsCAM objęci planem konserwacyjnym otrzymają powiadomienie w aplikacji o automatycznej aktualizacji platformy.

Oprogramowanie jest obecnie dostępne w sprzedaży. Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej GibbsCAM 12.

„Ciągle bierzemy pod uwagę komentarze klientów w celu zapewniania najwyższego poziomu rozwiązań w zakresie produkcji przyrostowej i subtrakcyjnej - skomentował Ilan Erez, starszy wiceprezes i dyrektor generalny działu oprogramowania w firmie 3D Systems. - Dzisiejsze komunikaty podkreślają nasze ciągłe dążenia do wprowadzania na rynek wiodącego w branży oprogramowania, które ułatwia pracę naszych klientów, przez co mogą osiągnąć wyższy poziom produktywności z niższym całkowitym kosztem prowadzenia działalności” - dodał dyrektor.

Firmę 3D Systems można odwiedzić na targach EMO Hannover 2017 w sali 27 na stanowisku B69, gdzie firma zaprezentuje kompleksowe rozwiązania precyzyjnej obróbki metalu, w tym oprogramowanie, materiały i drukarki 3D.

Oświadczenia dotyczące przyszłości

Niektóre oświadczenia zawarte w niniejszym komunikacie prasowym, które nie mają charakteru historycznego lub faktycznego są oświadczeniami dotyczącymi przyszłości w rozumieniu postanowień ustawy z 1995 r. o reformie przepisów procesowych dotyczących papierów wartościowych (the Private Securities Litigation Reform Act of 1995). Oświadczenia dotyczące przyszłości wiążą się ze znanymi lub nieznanymi czynnikami ryzyka, niepewności lub innymi czynnikami, które mogą sprawić, że faktyczne wyniki, wydajność lub osiągnięcia firmy będą znacznie różnić się od wyników w przeszłości lub przyszłych wyników i prognoz zawartych wyraźnie lub domyślnie w tego typu oświadczeniach dotyczących przyszłości. W wielu przypadkach oświadczenia dotyczące przyszłości zidentyfikowane są przez zastosowanie zwrotów takich, jak „wierzy", „przekonanie", „oczekuje", „może", „będzie", „szacuje", „zamierza", „spodziewa się" lub „planuje" lub ich zaprzeczeń albo też innych podobnych terminów. Oświadczenia dotyczące przyszłości oparte są o przekonania, założenia i obecne oczekiwania kadry zarządzającej firmy i mogą zawierać komentarze dotyczące przekonań i oczekiwań co do przyszłych wydarzeń i trendów oraz ich wpływu na działalność. Tego typu oświadczenia podlegają czynnikom niepewności, z których wiele pozostaje poza zakresem kontroli firmy. Czynniki opisane w częściach o oświadczeniach dotyczących przyszłości oraz czynnikach ryzyka w okresowo składanych deklaracjach w Komisji Papierów Wartościowych, a także inne czynniki mogą sprawić, że faktyczne wyniki będą znacznie różnić się od tych przedstawionych lub przewidywanych w oświadczeniach dotyczących przyszłości. Pomimo tego, że kadra zarządzająca jest przekonana co do rozsądnego charakteru oczekiwań zawartych w oświadczeniach dotyczących przyszłości, tego typu oświadczenia nie są gwarancją i nie powinny być traktowane jako gwarancja przyszłych osiągnięć czy wyników, nie mogą być także uznawane za dokładne wskaźniki terminów, w których wyniki czy osiągnięcia zostaną zrealizowane. Zawarte w niniejszym komunikacie oświadczenia dotyczące przyszłości odpowiadają sytuacji z dnia publikacji komunikatu. Firma 3D Systems nie przyjmuje na siebie zobowiązania co do aktualizacji lub wprowadzania zmian do oświadczeń dotyczących przyszłości kardy kierowniczej lub wydanych w jej imieniu w wyniku przyszłych zmian, wydarzeń, okoliczności, ani w żadnych innych przypadkach.

O 3D Systems

Firma 3D Systems ma w swojej ofercie kompleksowe produkty i usługi druku przestrzennego, w tym drukarki 3D, materiały do druku, usługi produkcji na żądanie oraz narzędzia projektowania cyfrowego. Ekosystem firmy współpracuje z zaawansowanymi aplikacjami od projektowania produktu, przez produkcję, aż po pomieszczenie kontrolne. Do precyzyjnych rozwiązań opieki zdrowotnej firmy 3D Systems należy symulacja, wirtualne planowanie chirurgiczne oraz drukowanie urządzeń medycznych i dentystycznych oraz instrumentów operacyjnych dopasowanych do pacjenta. Jako pionier w zakresie druku przestrzennego i twórca przyszłych rozwiązań 3D firma 3D Systems umożliwia specjalistom i firmom optymalizację projektów, zmianę przepływów pracy, wprowadzanie innowacyjnych produktów na rynek i opracowywanie nowych modeli biznesowych już od 30 lat obecności na rynku.

Więcej informacji o firmie można znaleźć na stronie www.3dsystems.com.

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/557174/3D_Systems_Geomagic_Control_X_Interface.jpg

Źródło: 3D Systems

Data publikacji 18.09.2017, 12:56