Pobierz materiał i Publikuj za darmo

„Od początku naszej obecności w Polsce jesteśmy blisko pacjentów ze specjalnymi potrzebami żywieniowymi, dostarczając im najwyższej jakości rozwiązań z zakresu żywienia w chorobie. Mówiąc o rozwiązaniach mamy na myśli podejście kompleksowe, obejmujące nie tylko produkty i usługi z zakresu żywienia medycznego, ale przede wszystkim szereg różnych aktywności, w tym edukacyjnych i społecznych. W trosce o pacjenta, wspólnie ze środowiskiem medycznym i organizacjami pacjentów, tworzymy standardy opieki wykraczające poza podstawową działalność organizacji takich jak nasza. To jest nasze rozumienie odpowiedzialności, o której mówimy w wydanej broszurze” - mówi Adam Aleksiejuk, dyrektor generalny Nutricii Medycznej w Polsce, Rosji&CIS, krajach bałtyckich i Ukrainie.
Prowadzenie biznesu w sposób zrównoważony i odpowiedzialny jest istotną częścią strategii Nutricii Medycznej. Firma rozumie to podejście szerzej niż tylko przez pojedyncze projekty, ponieważ jest to także element działalności, procedur i podejścia do klienta oraz partnerów. Potwierdza to fakt, iż firma od lat utrzymuje pozycję lidera kategorii żywienia medycznego z udziałem rynkowym na poziomie 72% (1). W dodatku w 2016 roku, już po raz czwarty, Nutricia Polska Sp. z o.o., została Najlepszym Pracodawcą Roku. Pokazuje to zasadność realizowania programów skierowanych do pracowników, zapewniających odpowiednie warunki pracy, tj. Zdrowa Organizacja.
Pełen raport jest dostępny pod adresem: https://nutriciamedyczna.pl/aktualnosci/opieka-dla-przyszlosci-nutricia-medyczna-prezentuje-efekty-dzialan-wokol-spolecznej-odpowiedzialnosc
(1) Źródło: QuintilesIMS, NFZ, Badanie „Żywienie dojelitowe w szpitalach” zrealizowane przez Sequence. Dane dotyczą sprzedaży zarówno produktów do żywienia dojelitowego,jak i doustnego. Market share dla diet aminokwasowych do postępowania dietetycznego u niemowląt i dzieci został obliczony dla kategorii AAF (amino acid based formula).
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 28.09.2017, 13:05 |
Źródło informacji | Nutricia Polska Sp. z o.o. |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozszerzona odpowiedzialność producenta to wyzwanie dla producentów, samorządów, branży odpadowej i recyklerów PAP
Dla nas najważniejszym elementem ostatnich dni i tygodni jest rozszerzona odpowiedzialność producenta, ponieważ dotyka ona całego obiegu materiałowego: od producentów, przez samorządy, branżę odpadową, po recyklerów – podkreślił Kamil Majerczak, CEO PreZero w Polsce, podczas XXXIV Forum Ekonomicznego w Karpaczu.- 15.09.2025, 11:41
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu - wiodąca platforma dialogu
Ponad 6 tysięcy gości przyjechało na XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu, które odbyło się w dniach 2-4 września 2025 roku. Przez trzy dni przedstawiciele polityki, biznesu, ekonomii, nauki i kultury z ponad 50 krajów świata debatowali o najważniejszych wyzwaniach współczesności, koncentrując się wokół hasła przewodniego tegorocznego Forum: „Czas transformacji - jaka będzie Europa przyszłości?”.- 15.09.2025, 11:40
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Fundacja Instytut Studiów Wschodnich
-
Image
Maczfit i smaki dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci zapachy i smaki, które przenoszą nas do beztroskich lat dzieciństwa. Wystarczy je przywołać, by znów poczuć się jak dziecko - siedzące przy kuchennym stole i czekające na ulubione danie przygotowane z sercem przez mamę czy babcię. Aromat drożdżowych racuchów unoszący się w kuchni, kremowy budyń z cynamonem jedzony prosto z rondelka, gorąca zupa pomidorowa czy makaron z truskawkami i śmietaną - właśnie takie dania zapamiętujemy na całe życie. Są częścią naszych historii i rodzinnych tradycji.- 15.09.2025, 10:46
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Maczfit
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ