CENTRUM MEDYCZNE ENEL-MED SA (18/2017) Zawiadomienia o zamiarze sprzedaży przez znaczących akcjonariuszy części akcji w Spółce

17.10.2017, 19:44aktualizacja: 17.10.2017, 19:44

Raport bieżący 18/2017

Zarząd Centrum Medyczne ENEL-MED Spółki Akcyjnej (dalej: Spółka) informuje o wpłynięciu do Spółki w dniu 17.10.2017 r. zawiadomień od dwóch znaczących akcjonariuszy Spółki o zamiarze sprzedaży przez nich części akcji w Spółce, tj.:

1) zawiadomienia o zamiarze sprzedaży przez Pana Adama Stanisława Rozwadowskiego nie więcej niż 450.000 (słownie: czterysta pięćdziesiąt tysięcy) akcji w kapitale zakładowym Spółki, stanowiących nie więcej niż 1,91% kapitału zakładowego Spółki i 1,91% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy Spółki. Pan Adam Stanisław Rozwadowski obecnie posiada akcje w Spółce stanowiące ok. 30,23% kapitału zakładowego Spółki i ok. 30,23% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy Spółki.

2) zawiadomienia o zamiarze sprzedaży przez Panią Annę Marię Rozwadowską nie więcej niż 450.000 (słownie: czterysta pięćdziesiąt tysięcy) akcji w kapitale zakładowym Spółki, stanowiących nie więcej niż 1,91% kapitału zakładowego Spółki i 1,91% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy Spółki. Pani Anna Maria Rozwadowska obecnie posiada akcje w Spółce stanowiące ok. 30,23% kapitału zakładowego Spółki i ok. 30,23% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy Spółki.

Z zawiadomień wynika, że w sprzedaży akcji będzie pośredniczyło biuro maklerskie.

Jednocześnie zawiadamiający wskazali, że decyzja o zamiarze sprzedaży części akcji nie oznacza wycofania się przez nich ze Spółki, a pomimo sprzedaży wskazanej liczby akcji w Spółce Adam Stanisław Rozwadowski i Anna Maria Rozwadowska nadal pozostaną znaczącymi akcjonariuszami. Ich decyzja o zamiarze sprzedaży części akcji w Spółce podyktowana jest dążeniem do zwiększenia liczby akcji Spółki znajdujących się w wolnym obrocie na rynku regulowanym i ma na celu zwiększenie płynności akcji Spółki oraz dywersyfikację struktury akcjonariatu Spółki.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz