CENTRUM MEDYCZNE ENEL-MED SA (21/2017) Zawiadomienie w trybie art. 69 ustawy o ofercie publicznej

18.10.2017, 19:23aktualizacja: 18.10.2017, 19:23

Raport bieżący 21/2017

Zarząd Centrum Medyczne ENEL-MED Spółki Akcyjnej (dalej: Spółka) w wykonaniu obowiązku przewidzianego w art. 70 pkt 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych niniejszym informuje o wpłynięciu do Spółki w dniu 18.10.2017 r. zawiadomienia od Adama Stanisława Rozwadowskiego, Anny Marii Rozwadowskiej, Jacka Jakuba Rozwadowskiego oraz Bartosza Adama Rozwadowskiego, o którym mowa w art. 69 ust. 2 pkt 2 w zw. z art. 87 ust. 1 pkt 5 ww. ustawy o zmianie dotychczas posiadanego udziału w ogólnej liczbie głosów w Spółce.

Treść zawiadomienia:

"Adam Stanisław Rozwadowski, Anna Maria Rozwadowska, Jacek Jakub Rozwadowski oraz Bartosz Adam Rozwadowski w wykonaniu obowiązku określonego w art. 69 ust. 2 pkt 2 w zw. z art. 87 ust. 1 pkt 5 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych niniejszym zawiadamiają o dokonaniu w dniu 18.10.2017 r. następujących transakcji dotyczących akcji spółki Centrum Medyczne ENEL-MED S.A. z siedzibą w Warszawie pod adresem: ul. Słomińskiego 19 lok. 524, 00-195 Warszawa, wpisanej do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000275255 (dalej: "Spółka"):

1) sprzedaży w dniu 18.10.2017 r. przez Adama Stanisława Rozwadowskiego 450.000 (czterysta pięćdziesiąt tysięcy) akcji Spółki

Przed transakcjami dokonanymi w dniu 18.10.2017 r. Adam Stanisław Rozwadowski posiadał 7.124.000 (siedem milionów sto dwadzieścia cztery tysiące) akcji Spółki, stanowiących około 30,23% w kapitale zakładowym i uprawniających do 7.124.000 (siedem milionów sto dwadzieścia cztery tysiące) głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, stanowiących około 30,23% głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki. Po sprzedaży Adam Stanisław Rozwadowski posiada bezpośrednio 6.674.000 (sześć milionów sześćset siedemdziesiąt cztery tysiące) akcji Spółki, stanowiących około 28,32% w kapitale zakładowym i uprawniających do 6.674.000 (sześć milionów sześćset siedemdziesiąt cztery tysiące) głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, stanowiących około 28,32% głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

2) sprzedaży w dniu 18.10.2017 r. przez Annę Marię Rozwadowską 450.000 (czterysta pięćdziesiąt tysięcy) akcji Spółki

Przed transakcjami dokonanymi w dniu 18.10.2017 r. Anna Maria Rozwadowska posiadała 7.123.950 (siedem milionów sto dwadzieścia trzy tysiące dziewięćset pięćdziesiąt) akcji Spółki, stanowiących około 30,23% w kapitale zakładowym i uprawniających do 7.123.950 (siedem milionów sto dwadzieścia trzy tysiące dziewięćset pięćdziesiąt) głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, stanowiących około 30,23% głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki. Po sprzedaży Anna Maria Rozwadowska posiada bezpośrednio 6.673.950 (sześć milionów sześćset siedemdziesiąt trzy tysiące dziewięćset pięćdziesiąt) akcji Spółki, stanowiących około 28,32% w kapitale zakładowym i uprawniających do 6.673.950 (sześć milionów sześćset siedemdziesiąt trzy tysiące dziewięćset pięćdziesiąt) głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, stanowiących około 28,32% głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Transakcje zostały zawarte w dniu 18.10.2017 r.

Z uwagi na to, że Adam Stanisław Rozwadowski i Anna Maria Rozwadowska są małżeństwem, zaś Jacek Jakub Rozwadowski i Bartosz Adam Rozwadowski są ich synami, zgodnie z art. 87 ust. 4 ustawy o ofercie publicznej pomiędzy nimi istnieje domniemanie porozumienia, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt 5 ustawy o ofercie publicznej (tj. porozumienia dotyczącego nabywania akcji spółki publicznej lub zgodnego głosowania na walnym zgromadzeniu dotyczącego istotnych spraw Spółki).

Przed zawarciem ww. umów sprzedaży Adam Stanisław Rozwadowski wraz z żoną Anną Marią Rozwadowską oraz synami Jackiem Jakubem Rozwadowskim i Bartoszem Adamem Rozwadowskim posiadali łącznie 16.233.652 (szesnaście milionów dwieście trzydzieści trzy tysiące sześćset pięćdziesiąt dwa) akcji stanowiących około 68,89% w kapitale zakładowym i uprawniających do 16.233.652 (szesnaście milionów dwieście trzydzieści trzy tysiące sześćset pięćdziesiąt dwa) głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, stanowiących około 68,89% głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Po dokonaniu ww. transakcji sprzedaży Adam Stanisław Rozwadowski wraz z żoną Anną Marią Rozwadowską oraz synami Jackiem Jakubem Rozwadowskim i Bartoszem Adamem Rozwadowskim posiadają łącznie 15.333.652 (piętnaście milionów trzysta trzydzieści trzy tysiące sześćset pięćdziesiąt dwa) akcje Spółki, stanowiące około 65,06% w kapitale zakładowym i uprawniające do 15.333.652 (piętnaście milionów trzysta trzydzieści trzy tysiące sześćset pięćdziesiąt dwa) głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, stanowiących około 65,06% głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Adam Stanisław Rozwadowski, Anna Maria Rozwadowska, Jacek Jakub Rozwadowski oraz Bartosz Adam Rozwadowski nie posiadają podmiotów zależnych, posiadających akcje Spółki, jak również nie zawierali z osobami trzecimi umów, których przedmiotem jest przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu. Nie występują także okoliczności wskazane w art. 69 ust. 4 pkt 7-8 ww. ustawy."

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz