Kierownictwo techniczne EnterpriseDB wystąpi na konferencji PostgreSQL Conference Europe

23.10.2017, 11:50aktualizacja: 23.10.2017, 11:50

LONDYN, 23 października 2017 r. /PRNewswire/ - EnterpriseDB ® (EDB™), firma zapewniająca platformy baz danych na potrzeby cyfrowych przedsiębiorstw ogłosiła dziś planowane wystąpienia wiodących ekspertów Postgres na konferencji PostgreSQL Conference Europe 2017. Członkowie kadry kierowniczej EDB oraz kilku programistów firmy przeprowadzą szkolenia, wygłoszą prelekcje oraz prelekcję specjalną w trakcie wydarzenia, które odbędzie się w dniach od 24 do 27 października w hotelu Marriott w Warszawie w Polsce.

EDB jest jednym z głównych przedsiębiorstw wspierających rozwój całego projektu PostgreSQL, między innymi przez udział w wydarzeniach takich, jak PostgreSQL Conference Europe (PGConf.EU), których misją jest szerzenie świadomości na temat baz danych PostgreSQL i edukacja użytkowników docelowych. Tego typu wydarzenia dają użytkownikom Postgres możliwość poszerzania umiejętności w trakcie dłuższych sesji szkoleniowych i konferencyjnych, a ponadto są szansą na wymianę kontaktów w społeczności, współpracę nad nowymi zastosowaniami oraz dzielenie się najlepszymi praktykami.

Niektórzy z prelegentów spośród programistów EDB cieszą się dużym autorytetem w społeczności PostgreSQL, wśród nich na wzmiankę zasługują:

• Dave Page, wiceprezes i główny architekt, narzędzia i instalatory, członek zespołu kluczowego grupy globalnego rozwoju PostgreSQL. Członek rady dyrektorów PostgreSQL, a także członek komitetu organizacyjnego konferencji PostgreSQL Conference Europe 2017. Page wygłosi mowę końcową w piątek, 27 października o 16:15, zatytułowaną „So Long, and Thanks for all the Fish”.
  • Bruce Momjian, starszy architekt baz danych, członek zespołu kluczowego grupy globalnego rozwoju PostgreSQL. Momjian poprowadzi szkolenie we wtorek, 24 października od 9:00 do 12:30 na temat „Mastering PostgreSQL Administration”. W czwartek, 26 października o 15:40 Momjian wygłosi prelekcję pod tytułem „Postgres Window Magic”, w której wyjaśni działanie funkcji okien w celu uzyskania najbardziej optymalnych wyników zapytań SQL.
  • Robert Haas, wiceprezes i główny architekt, uznany za znaczny wkład w projekt PostgreSQL, poprowadzi szkolenie we wtorek, 24 października od 9:00 do 12:30 pod tytułem „The PostgreSQL Query Planner”. W środę, 25 października o 15:00 Haas wygłosi prelekcję pod tytułem „Everything Wrong with Partitioning in PostgreSQL 10. W prelekcji Haas podkreśli problemy z partycjonowaniem w PostgreSQL w celu ulepszenia kolejnych wersji.

Ponadto inni eksperci Postgres i kadra zarządzająca EDB wygłosi następujące prelekcje:

Czwartek, 26 października

Andres Freund, starszy architekt baz danych, wygłosi prelekcję pod tytułem „Improving Postgres' Efficiency” o 9:30, w której skupi się na potencjalnych ulepszeniach w zdolnościach PostgreSQL do lepszego wykorzystania rdzeni przez dalszy rozwój PostgreSQL i omówi techniki i przepływy pracy, które najbardziej będą dotknięte zmianami.

Jan Karremans, starszy technik sprzedaży, weźmie udział we wspólnej prezentacji o 10:30 pod tytułem „What Happens When More than 30 Years of Oracle Experience Hit PostgreSQL”. Karremans omówi najczęstsze wyzwania stojące przed administratorami baz danych Oracle przechodzącymi na PostgreSQL. W prezentacji do Karremansa dołączy Daniel Westermann, starszy doradca i lider technologii otwartej infrastruktury w firmie DBI-Services, będącej partnerem EDB w Szwajcarii.

Piątek, 27 października

O 13:40 Devrim Gündüz, główny inżynier systemów, przedstawi prelekcję „Scale Your PostgreSQL”, w trakcie której omówi możliwości poziomego i pionowego skalowania w PostgreSQL tak przy wykorzystaniu opcji wbudowanych, jak i zewnętrznych rozwiązań.

Dr Marc Linster, starszy wiceprezes ds. rozwoju produktu wygłosi prelekcję specjalną o 15:50 w piątek pod tytułem „Postgres in a World of DevOps”. Linster wyjaśni centralne miejsce zajmowane przez PostgreSQL w centrach danych przez wsparcie tradycyjnej architektury oraz bardziej elastycznych rozwiązań związanych z DevOps.

Poza wnoszeniem wkładu w projekt open source PostgreSQL firma EDB przygotowuje pakiety PostgreSQL i udostępnia bazy danych klientom w ramach oprogramowania EDB Postgres™ Standard Edition. Klienci decydujący się na tę opcję nie tylko wybierają bazę danych open source PostgreSQL, ale także otrzymują dostęp do zintegrowanego zestawu obsługiwanych narzędzi zaprojektowanych przez EDB przy wykorzystaniu najlepszych w swojej klasie rozwiązań, a także do konsoli zarządzania bazą typu DBaaS. Klienci mają także pełny dostęp do umiejętności i zasobów firmy wiążących się ze statusem uznanego przez Gartner sprzedawcy klasy korporacyjnej, w tym szkoleń i usług specjalistycznych.

Firma EDB zdecydowała się na zapoczątkowanie europejskiej serii wydarzeń promujących świadomość na temat innowacji PostgreSQL i elastyczności opartej na open source bazy EDB Postgres właśnie przy okazji konferencji PGConf.EU. Bezpłatne wydarzenia w serii EDB Postgres Rocks Cafe będą odbywały się w klubach Hard Rock Cafe w dużych europejskich miastach. Pierwsze wydarzenie będzie miało miejsce we wtorek, 24 października w Hard Rock Cafe w Warszawie. Dodatkowe informacje i lokalizacje wydarzeń można znaleźć tutaj.

Więcej informacji na temat EDB Postgres, EDB Postgres Standard Edition i usług EDB w zakresie instalacji i wdrażania bazy Postgres można uzyskać pod adresem sales@EDBPostgres.com.

O EnterpriseDB Corporation

EnterpriseDB® (EDB™), firma zapewniająca platformy baz danych na potrzeby cyfrowych przedsiębiorstw, zapewnia wysokiej jakości platformę danych na bazie open source na potrzeby nowych aplikacji, przenosin do chmury obliczeniowej, modernizacji aplikacji oraz migracji na nowsze systemy. Firma EnterpriseDB prowadzi integrację z systemami i infrastrukturami korporacyjnymi na potrzeby zarządzania chmurą hybrydową, integracji danych oraz ich przechowywania. Nasi klienci zyskują ze względu na korzystanie z najwyższej wydajności, najbardziej niezawodnej, elastycznej, otwartej i wydajnej kosztowo platformy zarządzania danymi na rynku. Firma EnterpriseDB ma swoją siedzibę w Bedford w stanie Massachusetts. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.EnterpriseDB.com.

EnterpriseDB to zarejestrowany znak towarowy należący do EnterpriseDB Corporation. EDB i EDB Postgres to znaki towarowe EnterpriseDB Corporation. Inne znaki towarowe mogą należeć do ich odpowiednich właścicieli.

Źródło: EnterpriseDB

KONTAKT: