Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Zarząd Zakłady Mięsne Henryk Kania Spółki Akcyjnej z siedzibą w Pszczynie ("Spółka") informuje, w dniu 23 października 2017 roku powziął informację, iż Rada Nadzorcza Spółki powołała Komitet Audytu, ustaliła liczbę jego członków na trzy osoby oraz wybrała spośród siebie tychże trzech członków w osobach: Pana Henryka Kani, Pana Jacka Parzonki oraz Pana Wiesława Różańskiego na okres do końca kadencji obecnej Rady Nadzorczej Spółki.
Spośród członków Komitetu Audytu na Przewodniczącego Komitetu Audytu został wybrany Pan Jacek Parzonka, który spełnia kryteria niezależności o których mowa w art. 129 ust. 3 ustawy o biegłych rewidentach oraz w Załączniku II do Zalecenia Komisji Europejskiej 2005/162/WE z dnia 15 lutego 2005r. dotyczącego roli dyrektorów niewykonawczych lub będących członkami rady nadzorczej spółek giełdowych i komisji rady (nadzorczej), a także posiada wiedzę i umiejętności w zakresie rachunkowości oraz badania sprawozdań finansowych.
Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1
kom espi zdz
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
Data publikacji | 23.10.2017, 14:27 |
Źródło informacji | ESPI |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |