MAGNA POLONIA SA (46/2017) Objęcie udziałów w podwyższonym kapitale zakładowym spółki Agroimmoinvest sp. z o.o. i wniesienie aportu

05.12.2017, 00:12aktualizacja: 05.12.2017, 00:12

Raport bieżący 46/2017

Zarząd spółki Magna Polonia S.A. (dalej "Spółka"), działając na podstawie art. 17 ust. 1 Rozporządzenia MAR niniejszym informuje, że w dniu 4 grudnia 2017 r. Spółka złożyła oświadczenie o objęciu udziałów w ramach podwyższenia kapitału zakładowego spółki Agroimmoinvest Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (Spółka Obejmowana), to jest 1.538 udziałów w kapitale zakładowym tej spółki, o wartości nominalnej 1.000,00 PLN jeden udział, o łącznej wartości nominalnej 1.538.000,00 PLN wszystkie udziały. Udziały te zostaną pokryte wkładem niepieniężnym o wartości 5.700.000,00 PLN w postaci 114.100 (stu czternastu tysięcy stu) udziałów w kapitale zakładowym spółki pod firmą SLEDE Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie, o kapitale zakładowym 5.000,00 PLN, wpisanej do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000672117 (dalej SLEDE), w tym 114.000 (stu czternastu tysięcy) udziałów, które zostaną utworzone z chwilą zarejestrowania uchwalonego w dniu 4 grudnia 2017 r. podwyższenia kapitału zakładowego spółki SLEDE (aport).

Umowa dotycząca wniesienia aportem 100 (stu) istniejących udziałów w kapitale zakładowym SLEDE została zawarta w dniu 4 grudnia 2017 r. Umowa dotycząca wniesienia aportem pozostałych 114.000 (stu czternastu tysięcy) udziałów, które zostaną utworzone z chwilą zarejestrowania wskazanego wyżej podwyższenia kapitału zakładowego SLEDE, zostanie zawarta niezwłocznie po ich utworzeniu.

Łączna wartość księgowa wkładów niepieniężnych wnoszonych przez Spółkę do Spółki Obejmowanej stanowi ponad 10% wartości kapitałów własnych Spółki, stąd transakcje opisywane w niniejszym raporcie stanowią dla Spółki przeniesienie własności aktywów o znaczącej wartości.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz