ADOIT 8.3 już dostępny: nowa wersja wiodącego narzędzia do zarządzania architekturą korporacyjną

23.01.2018, 10:19aktualizacja: 23.01.2018, 10:19

Warszawa, Polska - (BUSINESS WIRE) - BOC Group ma przyjemność zaprezentować kolejną wersję systemu ADOIT. Zaawansowane możliwości zarządzania wersjami obiektów pomagające radzić sobie z ciągłymi zmianami dokumentacji EA to tylko jedna z nowości w ADOIT 8.3.

BOC Group, wiodący dostawca narzędzi wspierających zarządzanie, przedstawia kolejną wersję narzędzia do zarządzania architekturą korporacyjną. ADOIT wyróżnia między innymi to, jak prosto pozwala decydentom uzyskiwać cenne informacje dzięki różnym mechanizmom wizualizacji. Pozwala też przyspieszać inicjatywy zarządzania architekturą korporacyjną oraz zarządzania IT. Dzięki ADOIT informacje zyskują nowe życie, dostarczając wartość dla organizacji poprzez proste do uzyskania analizy.

ADOIT korzysta z doświadczeń ponad 1 000 projektów zrealizowanych na całym świecie przez BOC Group. Nowe opcje dodane w ADOIT 8.3 takie jak mechanizm akceptacji obiektów oraz filtry statusów pozwalają jeszcze łatwiej zarządzać cyklem życia dokumentacji EA.

Jak podsumowuje to Christoph Moser, Product Manager systemu ADOIT "Dokumentacja EA podlega ciągłym zmianom. Tak jak każdy inny zasób w organizacji, dokumentacja musi być ciągle aktualizowana, aby umożliwić podejmowanie właściwych decyzji. Wraz z nowym mechanizmem akceptacji elementów EA zmiany w architekturze mogą być sprawdzane i zatwierdzane. Dzięki temu zmiany są realizowane w sposób transparentny oraz pozwalający na ustalenie osób zaangażowanych. To wspólne tworzenie dokumentacji jest wspierane przez mechanizmy kontroli i wersjonowania".

Szczegóły na temat najważniejszych funkcji ADOIT są dostępne na stronie internetowej BOC Group. Konsultanci BOC z chęcią odpowiedzą na pytania oraz zaprezentują nowości w systemie ADOIT 8.3.

O BOC Group

BOC Group oferuje usługi oraz oprogramowanie pomagające organizacjom sprawnie działać w erze cyfrowej transformacji. W szczególności specjalizuje się w usprawnianiu zdolności z zakresu zarządzania procesami (BPM) oraz zarządzania architekturą korporacyjną (EAM), jak również we wspieraniu obszaru zarządzania ryzykiem i zgodnością (GRC) np. na potrzeby audytowe.

BOC Group dostarcza produkty i usługi poprzez zespół ponad 200 pracowników znajdujących się w Atenach, Berlinie, Dublinie, Madrycie, Paryżu, Warszawie, Wiedniu oraz Winterthur, jak też przez globalną sieć ponad 90 partnerów.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180123005632/pl/

Źródło: BOC Group

KONTAKT:

BOC Information Technologies Consulting Sp. z o.o.

Zbigniew Misiak

Senior Consultant